Voor 4 personen
200 g grijze garnalen, gepeld
400 g krieltjes
75 g roomboter
1 citroen, geperst
2 eetlepels olijfolie
1 ui, gepeld en versnipperd
4 stronken witloof, grof versneden
peper en zout
zachte curry
12 tongfilets
2 dl groentebouillon
2 dl en 2 eetlepels witte wijn
2 dl room
paprikapoeder
1 eetlepel gehakte peterselie
Bereiding
1. Laat de krieltjes garen in water, giet ze af. Voeg er de roomboter, peper en het citroensap aan toe. Dek af en houd warm.Maak de olijfolie warm en stoof er eerst de ui en dan het witloof in aan. Breng op smaak met peper, zout en de curry. Dek af en laat verder garen gedurende 4 minuten.
2. Houd dan op zacht vuur warm. Rol de tongfilets op met de velkant naar binnen. Schik ze in een stoommandje en stoom ze 3 minuten in de bouillon. Voeg er dan de garnalen bij en laat alles samen nog 30 seconden afgedekt verder stomen. Haal van het vuur af en houd warm.
3. Laat ondertussen de 2 dl wijn met de room in een pannetje samen reduceren tot de helft. Breng op smaak met peper, peterselie en paprikapoeder. Haal van het vuur en voeg dan de 2 eetlepels wijn toe. Klop van het vuur op tot een schuimige emulsie.
4. Schik op voorverwarmde borden eerst een bedje witloof. Leg daarop de tongrolletjes met de garnalen. Werk ze af met de saus en de aardappeltjes en een takje groen.
Tip voor een pittige afwerking:
Snijd 1 gepelde ontpitte tomaat in blokjes. Voeg 1 koffielepel balsamicoazijn bij, roer om. Werk de borden hiermee af.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier