Gegrilde zeebaars met basilicumroomsaus

09/06/11 om 08:38 - Bijgewerkt om 08:38

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 1,5 dl visfumet
  • 1 fijngehakte sjalot
  • 25 g ongezouten boter
  • 1 el stijfgeklopte room
  • 1 el citroensap
  • enkele druppels tabasco
  • 1 dl olijfolie
  • 50 g verse basilicum
  • 25 g platte peterselie
  • 1/2 theelepel citroenzeste
  • 1 geplet teentje knoflook
  • 4 zeebaarsfilets met vel (175 g elk)
  • zwarte peper en zout

Bereidingswijze

Verwarm de visfumet met de sjalot, boter en stijfgeklopte room. Mix tot een gladde saus en kruid met citroensap, tabasco en zout. Mix de olijfolie met de basilicum, peterselie, citroenzeste en look en kruid met zwarte peper en zout. Rooster de zeebaars gaar in wat olijfolie. Verwarm de saus opnieuw en klop er druppelsgewijs de basilicumolie onder tot een luchtige groene saus.

Serveer de zeebaars op een spiegel van de saus.

Onze partners