Gegrilde zeebaars met basilicumroomsaus

  • Moeilijkheid

Voor 4:

1,5 dl visfumet

1 fijngehakte sjalot

25 g ongezouten boter

1 el stijfgeklopte room

1 el citroensap

enkele druppels tabasco

1 dl olijfolie

50 g verse basilicum

25 g platte peterselie

1/2 theelepel citroenzeste

1 geplet teentje knoflook

4 zeebaarsfilets met vel (175 g elk)

zwarte peper en zout

Verwarm de visfumet met de sjalot, boter en stijfgeklopte room. Mix tot een gladde saus en kruid met citroensap, tabasco en zout. Mix de olijfolie met de basilicum, peterselie, citroenzeste en look en kruid met zwarte peper en zout. Rooster de zeebaars gaar in wat olijfolie. Verwarm de saus opnieuw en klop er druppelsgewijs de basilicumolie onder tot een luchtige groene saus.

Serveer de zeebaars op een spiegel van de saus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content