Gegrilde victoriabaars, op een bedje van Provençaalse groenten en Duvel-sabayon

09/06/11 om 18:50 - Bijgewerkt om 18:50

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor 4:

  • 1 tot 1,2 kg victoriabaars
  • 4 eieren
  • 1 citroen
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 el olijfolie
  • 1 gele paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 5 champignons
  • 3 verse tomaten
  • peper, zout
  • Provençaalse kruiden
  • 1 flesje Duvel

Bereidingswijze

Bestrijk de vis met olijfolie en Provençaalse kruiden. Gril hem in een hete grillpan en hou de bereiding warm in de oven. Snij alle groentjes in brunoise en stoof ze zacht met de Provençaalse kruiden, peper en zout. Klop een sabayon met 4 eierdooiers, een halve fles Duvel, peper en zout. De rest van het flesje is voor de kok.

Leg de victoriabaars op een bedje Provençaalse groenten en overgiet met de heerlijke Duvel-sabayon. Werk het geheel af met tomatenblokjes.

(Recept: Jeroen Godefroid)

Onze partners