Gegrilde steak met papaja, avocado en kokosmelk

15/06/18 om 17:11 - Bijgewerkt op 25/06/18 om 14:00

VLAM en Lekker van bij ons doken in de keuken met Bartel Dewulf en Frédéric Decruyenaere, de chefs van de Rode Duivels. Samen creëerden ze negen gerechten, geïnspireerd op de tegenstanders van onze spelers in de groepsfase van het WK.

Gegrilde steak met papaja, avocado en kokosmelk

© Lekker van bij ons

Geef je waardering

Bereidingswijze

Ingrediënten

Voor 4 personen

4 steaks

2 grote uien in ringen

bloem

arachideolie

2 avocado's in blokjes

1 blikje zwarte boontjes

125 g papaja in blokjes

koriander

kokosmelk

4 zoete aardappelen

2 el olijfolie

1 el wijnazijn

limoensap

zeezout

Voor de marinade

6 hele Spaanse pepertjes

3 teentjes look

180 g bieslook gehakt

3/4 tl kaneel

3/4 tl muskaatnoot

3/4 tl piment

180 ml moutazijn

180 ml sojasaus

1 el bruine rum

1 el azijn

zout

Bereiding

Meng alle ingrediënten van de marinade in een schaal en leg er de steaks in. Laat de gemarineerde steaks gedurende een drietal uren in de koelkast staan.

Haal de uiringen door de bloem en fruit ze in de arachideolie. Haal de uiringen uit de pan als ze mooi bruin zijn en laat ze uitlekken op een keukenpapier.

Meng de avocado's, zwarte boontjes en papaja met de gehakte koriander, olijfolie, wijnazijn en wat limoensap.

Gril de steak en leg die op de salade. Werk af met de gefruite uiringen.

Leng de marinade aan met kokosmelk en laat even doorkoken.

Schil de zoete aardappelen en snijd in frietjes. Leg de frietjes naast elkaar in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie en zeezout. Bak de frietjes gedurende 10 minuten in de oven (180°C).

Onze partners