Gebraden kabeljauw met asperges en sabayon van kappers

10/06/11 om 13:31 - Bijgewerkt om 13:31

Geef je waardering

Gebraden kabeljauw met asperges en sabayon van kappers

© © Tony Le Duc

Ingrediënten

Voor 4:

  • 500 g asperges
  • 4 dikke stukken kabeljauwfilet van 140 g elk (van de rug net achter de kop)
  • Boter
  • witte peper en zout
  • 4 eierdooiers
  • 1,5 dl droge witte wijn
  • 1 el azijn
  • 3 el uitgelekte kappers
  • 75 g grijze garnalen, verse dille

Bereidingswijze

Schil de asperges en kook ze net beetgaar. Ze moeten nog krokant zijn en niet plat gekookt. Bak de kabeljauw langs alle kanten aan in boter, kruid met peper en zout en braad verder in een oven van 200 °C gedurende 6 min. Klop sabayon van de eierdooiers, de wijn en de azijn, kruid met peper en zout en voeg de kappers toe.

Serveer de kabeljauw met de asperges en de sabayon, werk af met garnalen en dille.

Onze partners