Gebraden kabeljauw met asperges en sabayon van kappers

2460303

© © Tony Le Duc Voor 4:

Gebraden kabeljauw met asperges en sabayon van kappers
© © Tony Le Duc

Voor 4:

500 g asperges

4 dikke stukken kabeljauwfilet van 140 g elk (van de rug net achter de kop)

Boter

witte peper en zout

4 eierdooiers

1,5 dl droge witte wijn

1 el azijn

3 el uitgelekte kappers

75 g grijze garnalen, verse dille

Schil de asperges en kook ze net beetgaar. Ze moeten nog krokant zijn en niet plat gekookt. Bak de kabeljauw langs alle kanten aan in boter, kruid met peper en zout en braad verder in een oven van 200 °C gedurende 6 min. Klop sabayon van de eierdooiers, de wijn en de azijn, kruid met peper en zout en voeg de kappers toe.

Serveer de kabeljauw met de asperges en de sabayon, werk af met garnalen en dille.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content