Gebraden kabeljauw met asperges en sabayon van kappers

10-06-2011, 13:31
Bijgewerkt op: 22-04-2022, 13:17
© © Tony Le Duc Voor 4:
Voor 4:
500 g asperges
4 dikke stukken kabeljauwfilet van 140 g elk (van de rug net achter de kop)
Boter
witte peper en zout
4 eierdooiers
1,5 dl droge witte wijn
1 el azijn
3 el uitgelekte kappers
75 g grijze garnalen, verse dille
Schil de asperges en kook ze net beetgaar. Ze moeten nog krokant zijn en niet plat gekookt. Bak de kabeljauw langs alle kanten aan in boter, kruid met peper en zout en braad verder in een oven van 200 °C gedurende 6 min. Klop sabayon van de eierdooiers, de wijn en de azijn, kruid met peper en zout en voeg de kappers toe.
Serveer de kabeljauw met de asperges en de sabayon, werk af met garnalen en dille.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier