Gebraden duif met krielaardappelen en erwten op Franse wijze

14/02/14 om 16:14 - Bijgewerkt om 16:14

Gebraden duif met krielaardappelen en erwten op Franse wijze

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 4 jonge duiven
  • boter
  • peper en zout
  • 1,5 kg krielaardappelen
  • 300 g verse erwten
  • 3 wortelen (in staafjes van 3 mm bij 3 cm)
  • 6 kleine zilveruien (gehalveerd)
  • 75 g gerookt spek (in fijne repen)
  • ongeveer 1 liter kippenbouillon
  • 1 fijngesneden kropslahart
  • verse kervel

Bereidingswijze

Bak de duiven langs alle kanten aan in boter, kruid met peper en zout, zet gedurende 15 min in een oven van 220°C en bedruip regelmatig met het braadvocht. Haal uit de oven en laat 5 min rusten.

Kook de krielaardappelen gaar, laat enigszins drogen en bak nadien in boter. Kruid met peper en zout.

Blancheer de erwten gedurende 5 min in lichtgezouten kokend water, giet af en laat schrikken. Smelt boter in een pan, fruit de wortelstaafjes erin aan samen met de uien en het spek. Bevochtig met bouillon en laat op zacht vuur gaarstoven. Voeg de erwten en het fijngesneden kropslahart toe en laat goed doorwarmen. Kruid met peper en zout en werk af met verse kervel. Serveer alles samen op een grote schotel.

Onze partners