Gebraden duif met krielaardappelen en erwten op Franse wijze

Duif staat niet zo vaak meer op het menu, maar het is een echte lekkernij. Bereid de duif kort in de oven en serveer met krielaardappeltjes en erwten en wortelen. Je gasten zullen aangenaam verrast zijn.

Voor 4 personen
  • 4 jonge duiven
  • boter
  • peper en zout
  • 1,5 kg krielaardappelen
  • 300 g verse erwten
  • 3 wortelen (in staafjes van 3 mm bij 3 cm)
  • 6 kleine zilveruien (gehalveerd)
  • 75 g gerookt spek (in fijne repen)
  • ongeveer 1 liter kippenbouillon
  • 1 fijngesneden kropslahart
  • verse kervel
Bereiding
  1. Bak de duiven langs alle kanten aan in boter, kruid met peper en zout, zet gedurende 15 min. in een oven van 220 °C en bedruip regelmatig met het braadvocht. Haal uit de oven en laat 5 min rusten.
  2. Kook de krielaardappelen gaar, laat enigszins drogen en bak nadien in boter. Kruid met peper en zout.
  3. Blancheer de erwten gedurende 5 min. in lichtgezouten kokend water, giet af en laat schrikken. Smelt boter in een pan, fruit de wortelstaafjes erin aan samen met de uien en het spek. Bevochtig met bouillon en laat op zacht vuur gaarstoven.
  4. Voeg de erwten en het fijngesneden kropslahart toe en laat goed doorwarmen. Kruid met peper en zout en werk af met verse kervel. Serveer alles samen met de duif op een grote schotel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content