Echte müsli (naar oorspronkelijk recept van de Zwitserse natuurgenezer Dr. Bircher-Benner)

10/06/11 om 12:47 - Bijgewerkt om 12:47

Geef je waardering

Ingrediënten

  • 3 el middelfijn havermeel of 4 el havervlokken
  • 400 g rode handappels, goed gewassen
  • 1,75 dl magere yoghurt
  • 4 tl citroensap
  • 4 el honing
  • 4 el fijngehakte amandelen in vlies of hazelnoten

Bereidingswijze

Laat het havermeel of de havervlokken een nacht in 1,5 dl water weken.

Meng 's morgens de yoghurt met het citroensap en roer het geweekte havermeel of de geweekte havervlokken en de honing door de yoghurt.

Rasp de ongeschilde appels en meng onmiddelijk met de citroenyoghurt, om verkleuren te voorkomen. Bestrooi met gehakte noten en dien op.

Onze partners