Deegkussentjes met kaasvulling

10/06/11 om 08:16 - Bijgewerkt om 08:16

Geef je waardering

Deegkussentjes met kaasvulling

Ingrediënten

Voor 6:

  • 300 g Griekse of Bulgaarse feta
  • 100 g ricotta
  • 1 ei
  • 1 bosje verse dille
  • 1 bosje marjolein
  • 1 bosje oregano
  • 500 g filodeeg
  • olijfolie om het deeg mee te bestrijken
  • peper en zout

Bereidingswijze

Prak de feta, de ricotta, het ei en de grofgesneden kruiden met een vork door elkaar. Voeg geen zout toe. Verwarm de oven voor op 200° C.

Leg de deegvellen naast elkaar en bestrijk ze volledig met olijfolie. Leg een vel op het aanrecht en zet er in het midden een vormpje van 4 cm lang en breed en 1 cm hoog op. Schep hier 2 lepels vulling in en druk zacht aan. Verwijder het vormpje en vouw het deegvel om het vierkantje van de vulling heen. Bestrijk met olijfolie en zet 10 à 12 min. op 200° C op een ingesmeerde bakplaat in de oven, tot het deeg een licht goudbruine kleur krijgt.

Lees meer over:

Onze partners