Voor 6:
300 g Griekse of Bulgaarse feta
100 g ricotta
1 ei
1 bosje verse dille
1 bosje marjolein
1 bosje oregano
500 g filodeeg
olijfolie om het deeg mee te bestrijken
peper en zout
Prak de feta, de ricotta, het ei en de grofgesneden kruiden met een vork door elkaar. Voeg geen zout toe. Verwarm de oven voor op 200° C.
Leg de deegvellen naast elkaar en bestrijk ze volledig met olijfolie. Leg een vel op het aanrecht en zet er in het midden een vormpje van 4 cm lang en breed en 1 cm hoog op. Schep hier 2 lepels vulling in en druk zacht aan. Verwijder het vormpje en vouw het deegvel om het vierkantje van de vulling heen. Bestrijk met olijfolie en zet 10 à 12 min. op 200° C op een ingesmeerde bakplaat in de oven, tot het deeg een licht goudbruine kleur krijgt.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier