Crumblecake met rabarber en aardbeien

16/05/18 om 11:30 - Bijgewerkt om 11:30

Crumblecake met rabarber en aardbeien

© Photocuisine/Stockfood

Geef je waardering

Ingrediënten

Bereidingswijze

Voor 4 personen

500 g rabarberstengels, 2 el + 150 g cassonade, 300 g aardbeien, 150 g boter, 3 eieren, 5 cl melk, 250 g bloem, 1 zakje bakpoeder Voor de crumble: 25 g boter, 25 g amandelpoeder, 25 g bloem, 25 g cassonade

Bereiding

  1. Schil de rabarber met een dunschiller, snij in stukken en spreid uit in een schaal. Bestrooi met 2 eetlepels cassonade en laat 30 minuten marineren. Was intussen de aardbeien en verwijder de kroontjes.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een langwerpige bakvorm met bakpapier.
  3. Smelt de boter. Kluts de eieren in een kom met 150 g cassonade en voeg de gesmolten boter en de melk toe. Meng grondig. Zeef de bloem en het bakpoeder samen en spatel door het beslag.
  4. Laat de rabarber uitlekken op keukenpapier. Meng samen met de aardbeien door het cakebeslag. Schep het beslag in de bakvorm en bak 30 minuten in de oven.
  5. Bereid intussen de crumble. Kneed alle ingrediënten samen met de vingertoppen. Strooi over de cake en bak nog 25 à 30 minuten in de oven. Serveer de cake lauw of koud.

Onze partners