Crumble van appel en peer

09/06/11 om 10:41 - Bijgewerkt om 10:41

Geef je waardering

Crumble van appel en peer

Ingrediënten

Voor 4:

Voor de crumble:

  • 12 petits-beurres of speculaasjes
  • 50 g boter
  • 80 g + 25 g cassonade
  • 2 appels, 4 peren
  • 1/2 kl kaneel
  • 40 g bittere chocolade

Bereidingswijze

Maak de crumble: doe de koekjes in een plasticzak en sluit af. Verkruimel grof met een deegrol. Snij de koude boter in blokjes en doe met de koekkruimels en 80 g cassonade in een kom. Wrijf de ingrediënten tussen de handen uit tot korrels (zoals grof zand).

Schil de appels en peren, verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in blokjes. Meng de vruchten in een kom met 25 g cassonade en kaneel. Verdeel over vier ovenpotjes.

Hak de chocolade fijn. Strooi de crumble en vervolgens de chocolade over het fruit.

Zet de potjes 30 minuten in de voorverwarmde oven (180°), tot de crumble goudbruin is. Dien warm of lauw op.

Lees meer over:

Onze partners