Crumble van appel en peer

  • Moeilijkheid

Van speculaasjes of petit-beurre koekjes maak je de perfecte crumbledeeg.

Voor 4 personen

12 petit-beurres of speculaasjes

50 g boter

80 g + 25 g cassonade

2 appels

4 peren

1/2 kl kaneel

40 g bittere chocolade

Bereiding

1. Maak de crumble: doe de koekjes in een plasticzak en sluit af. Verkruimel grof met een deegrol. Snijd de koude boter in blokjes en doe met de koekkruimels en 80 g cassonade in een kom. Wrijf de ingrediënten tussen de handen uit tot korrels (zoals grof zand).

2. Schil de appels en peren, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes. Meng de vruchten in een kom met 25 g cassonade en kaneel. Verdeel over vier ovenpotjes.

3. Hak de chocolade fijn. Strooi de crumble en vervolgens de chocolade over het fruit.

4. Zet de potjes 30 minuten in de voorverwarmde oven (180 °C) tot de crumble goudbruin is. Dien warm of lauw op.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content