Van speculaasjes of petit-beurre koekjes maak je de perfecte crumbledeeg.
Voor 4 personen
12 petit-beurres of speculaasjes
50 g boter
80 g + 25 g cassonade
2 appels
4 peren
1/2 kl kaneel
40 g bittere chocolade
Bereiding
1. Maak de crumble: doe de koekjes in een plasticzak en sluit af. Verkruimel grof met een deegrol. Snijd de koude boter in blokjes en doe met de koekkruimels en 80 g cassonade in een kom. Wrijf de ingrediënten tussen de handen uit tot korrels (zoals grof zand).
2. Schil de appels en peren, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes. Meng de vruchten in een kom met 25 g cassonade en kaneel. Verdeel over vier ovenpotjes.
3. Hak de chocolade fijn. Strooi de crumble en vervolgens de chocolade over het fruit.
4. Zet de potjes 30 minuten in de voorverwarmde oven (180 °C) tot de crumble goudbruin is. Dien warm of lauw op.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier