Crémeux van chocolade, mango en matchathee

09/02/12 om 15:53 - Bijgewerkt om 15:53

Geef je waardering

Crémeux van chocolade, mango en matchathee

Ingrediënten

Voor 4:

Crémeux:

  • 60 g melk, 110 g room
  • 45 g eidooier
  • 35 g kristalsuiker
  • 100 g bittere chocolade
  • 1/2 blaadje gelatine

Mango:

  • 1/2 rijpe mango

Matcha-ijs:

  • 1/2 l basisvanille-ijs
  • 20 g matchapoeder

Biscuitgebak:

  • boter, 250 g bloem
  • 250 g eieren, 250 g suiker
  • 1 lepeltje matchathee.

Bereidingswijze

Biscuit: mix de eidooiers met suiker tot een schuimige massa. Meng met de opgeklopte eiwitten. Voeg bloem en matchapoeder toe. Smeer een bakvorm in, de randen in opwaartse richting, en bepoeder met bloem. Doe het deeg erin en bak 45 minuten in de oven op 180°C.

Crémeux: klop de eierdooier met de suiker tot een 'ruban'. Kook melk en room, en los daarin de chocolade en de gelatine op. Voeg toe aan de ruban. Stort in de gewenste vorm en vries in. Ontvorm en dien op kamertemperatuur op.

Schil de mango en snij in balkjes. Turbineer het vanille-ijs met matchapoeder in een sorbetière.

Onze partners