Bladerdeeg met geitenkaas, Ardense ham en pesto

09/06/11 om 09:37 - Bijgewerkt om 09:37

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 4 vierkante plakjes bladerdeeg
  • 4 fijne plakjes Noix d'Ardenne
  • 40 g lichtjes gerijpte geitenkaas
  • 1 eierdooier
  • gemengde seizoensla
  • peper en zout
  • extra vierge olijfolie

Voor de pesto:

  • 1 fijngehakt teentje knoflook
  • 50 blaadjes basilicum
  • 2 el (30 g) geraspte pecorino sardo
  • 2 el (30 g) geraspte parmezaankaas
  • 6 el extra vierge olijfolie
  • 10 pijnappelpitten
  • 2-3 walnoten

Bereidingswijze

Meng alle ingrediënten voor de pesto in de cutter (voeg indien nodig nog wat olijfolie toe). Leg de plakjes bladerdeeg open op een met bloem bestrooid aanrecht. Schik in het midden een plakje ham, verdeel daarover met een mes een laagje geitenkaas en leg daarop een fijn laagje pesto.

Sluit de deegplakjes in de vorm van een driehoek en bestrijk de bovenkant met eigeel. Zet het gerecht gedurende 6-8 minuten in een voorverwarmde oven (225°C) tot het deeg goed bladert en goudgeel kleurt.

Dien lauw op met wat gemengde seizoensla, op smaak gebracht met peper, zout en extravierge olijfolie.

Lees meer over:

Onze partners