Voor 4:
4 vierkante plakjes bladerdeeg
4 fijne plakjes Noix d’Ardenne
40 g lichtjes gerijpte geitenkaas
1 eierdooier
gemengde seizoensla
peper en zout
extra vierge olijfolie
Voor de pesto:
1 fijngehakt teentje knoflook
50 blaadjes basilicum
2 el (30 g) geraspte pecorino sardo
2 el (30 g) geraspte parmezaankaas
6 el extra vierge olijfolie
10 pijnappelpitten
2-3 walnoten
Meng alle ingrediënten voor de pesto in de cutter (voeg indien nodig nog wat olijfolie toe). Leg de plakjes bladerdeeg open op een met bloem bestrooid aanrecht. Schik in het midden een plakje ham, verdeel daarover met een mes een laagje geitenkaas en leg daarop een fijn laagje pesto.
Sluit de deegplakjes in de vorm van een driehoek en bestrijk de bovenkant met eigeel. Zet het gerecht gedurende 6-8 minuten in een voorverwarmde oven (225°C) tot het deeg goed bladert en goudgeel kleurt.
Dien lauw op met wat gemengde seizoensla, op smaak gebracht met peper, zout en extravierge olijfolie.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier