Aardbeientaartjes met citroensorbet

16/05/18 om 11:11 - Bijgewerkt om 11:10

Aardbeientaartjes met citroensorbet

© Photocuisine/Stockfood

Geef je waardering

Ingrediënten

Bereidingswijze

Voor 4 personen

200 g aardbeien, sap van 1/2 citroen, 1 el suiker, 4 dikke sablé breton-koekjes, 25 cl citroensorbet, 1 takje basilicum voor de afwerking

Bereiding

  1. Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Hou vier aardbeien opzij voor de afwerking en snij de rest in plakjes. Doe in een kom en voeg het citroensap en de suiker toe. Meng en zet 30 minuten koel weg.
  2. Leg de sablé breton-koekjes in metalen ringen. Schep er de citroensorbet op, strijk glad en bedek met de gemarineerde aardbeien.
  3. Schik de aardbeientaartjes op borden en verwijder voorzichtig de metalen ringen. Werk af met de in vieren gesneden aardbeien en blaadjes basilicum. Serveer meteen.

Onze partners