Onweerstaanbare aardbeien

30/04/15 om 13:41 - Bijgewerkt om 16:37

Bron: Knack Weekend

De aardbei is met zijn vrolijke kleur, frisse smaak en onweerstaanbaar parfum het lievelingsfruit van jong en oud.

Onweerstaanbare aardbeien

© gf

De aardbei is met zijn vrolijke kleur, frisse smaak en onweerstaanbaar parfum het lievelingsfruit van jong en oud. Zelfs voor wie op de lijn let, zijn ze geen verboden vruchten. Want dit fruit is zo arm aan calorieën dat het eten meer energie vraagt dan de vruchten opleveren.

Aardbeiensoep, als dessert welteverstaan.

Aardbeiensoep, als dessert welteverstaan. © gf

Om optimaal te zijn, moeten de sappige rode vruchten een uitgebalanceerde combinatie vertonen van kleur, smaak, parfum en textuur. Door de zon gerijpte aardbeien uit de koude, Vlaamse grond hebben deze karakteristieken en hebben niets gemeen met de flauw smakende en sponzig aanvoelende ingevoerde aardbeien die al vroeger op de markt verschijnen.

Aardbeien laten zich gewillig combineren met vanille-ijs en opgeklopte room, waaraan lekkerbekken een scheutje cream sherry toevoegen zodat de room een karamelsmaakje krijgt. Je kan aardbeien mixen tot coulis en opdienen met een mengeling van plattekaas, tot sneeuw opgeklopt eiwit en poedersuiker. In champagne gemacereerde aardbeien vormen een zomerse punch.

Van aardbeien maakt men ook een koude nagerechtsoep, geparfumeerd met munt. Warm kan je aardbeien opdienen als onderdeel van een verrukkelijke soufflé.

Drie recepten

Sabayon met aardbeien

Aardbeien op spies

Soep van aardbeien

Lees meer over:

Onze partners