De Ganzerik in Gent: culinair verantwoord café met gastronomische bar food

23/01/18 om 21:00 - Bijgewerkt op 26/01/18 om 12:59
Uit Knack Weekend van 24/01/18

Tomek Mroszczak is chef in de Gentse bierbar Ganzerik. Sinds de opstart bestiert hij er de keuken, maar dit jaar nog opent hij zijn eigen restaurant, waar een ongedwongen keuken gecombineerd zal worden met een uitgekiende bier- en wijnkaart.

'Na een lange eliminatieronde besloot ik communicatiewetenschappen te studeren. Maar het werd snel duidelijk dat die studie mijn hart niet sneller deed slaan. Zou ik dan toch die stiekeme droom achternagaan om professioneel met eten bezig te zijn? Toen ik belde naar Spermalie om te informeren naar hun koksopleiding bleek dat het eerste jaar volledig vol zat. Gelukkig was er nog één plekje over in hotelschool Ter Duinen. Ik heb me onmiddellijk ingeschreven.'
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners