100 toprecepten voor een geslaagd feestmenu

© -


Hoe oesters openen zonder ongelukken?Culinair

Hoe oesters openen zonder ongelukken?

Oesters zijn op oudejaarsavond traditioneel een van sterren aan de feestdis. Ze openen is vaak geen sinecure. Enkele tips om u niet te verwonden aan de uitsteeksels of aan uitschietende messen.


Champagne schenken: 6 weetjesCulinair

Champagne schenken: 6 weetjes

Tijdens de eindejaarsperiode er weer gretig champagneflessen ontkurkt. Enkele tips en weetjes bij het schenken van de geliefde bubbels.


6 wijnen voor de feesttafelCulinair

6 wijnen voor de feesttafel

Geen feesttafel zonder feestwijnen! We polsten bij wijnkenner Herwig Van Hove naar zes wijnen die niet misstaan bij een lekker feestelijk gerecht. Te verkrijgen bij Colruyt, Carrefour of Delhaize.


Feestgerechten in de maaltijdboxCulinair

Feestgerechten in de maaltijdbox

Wie in de laatste rechte lijn naar de feesttafel de winkelstress wil omzeilen en beroep wil doen op de aan-huis-leverancier van de maaltijdbox, heeft vandaag mogelijkheden legio.


Zo vier je 'anders': zoutarmCulinair

Zo vier je 'anders': zoutarm

Vroeger at iedereen wat de pot schafte, maar tegenwoordig houden verschillende gasten aan jouw feesttafel er een eigen dieet op na. Omdat het voor hen ook feest is, vertelt Weekend Knack je graag hoe je je feestmenu aanpast, of waar je terecht kan wanneer je zelf door het bos de bomen niet meer ziet. Vandaag: zoutarm.


Etiquetteregels voor de feesttafelCulinair

Etiquetteregels voor de feesttafel

Wie straks aanschuift bij de schoonouders, de grote baas of verre familieleden kan best de etiquetteregels er eens op nalezen teneinde een goede indruk te maken aan de feesttafel.


11 Belgische gins voor onder de kerstboomCulinair

11 Belgische gins voor onder de kerstboom

De tijd dat de bar werd aangevuld met enkel Britse gins, is lang voorbij. Tegenwoordig vinden uitstekende creaties van Belgische makelij vlotjes de weg naar de koper. 11 tips voor onder de kerstboom.


Zo vier je 'anders': rawCulinair

Zo vier je 'anders': raw

Vroeger at iedereen wat de pot schafte, maar tegenwoordig houden verschillende gasten aan jouw feesttafel er een eigen dieet op na. Omdat het voor hen ook feest is, vertelt Weekend Knack je graag hoe je je feestmenu aanpast, of waar je terecht kan wanneer je zelf door het bos de bomen niet meer ziet. Vandaag: raw food.


Zo vier je 'anders': veganistischCulinair

Zo vier je 'anders': veganistisch

Vroeger at iedereen wat de pot schafte, maar tegenwoordig houden verschillende gasten aan jouw feesttafel er een eigen dieet op na. Omdat het voor hen ook feest is, vertelt Weekend Knack je graag hoe je je feestmenu aanpast, of waar je terecht kan wanneer je zelf door het bos de bomen niet meer ziet. Vandaag: vegan.


Zo vier je 'anders': vegetarischCulinair

Zo vier je 'anders': vegetarisch

Vroeger at iedereen wat de pot schafte, maar tegenwoordig houden verschillende gasten aan jouw feesttafel er een eigen dieet op na. Omdat het voor hen ook feest is, vertelt Weekend Knack je graag hoe je je feestmenu aanpast, of waar je terecht kan wanneer je zelf door het bos de bomen niet meer ziet. Elke dag opnieuw een 'ander' feestelijk menu voor die ene vervelende schoonzoon.29 feestrecepten in minder dan 150 minuten op tafelCulinair

29 feestrecepten in minder dan 150 minuten op tafel

Bij deze recepten moet je de kookwekker al snel langer dan een uurtje instellen. De gekozen recepten zijn desondanks overwegend eenvoudig om klaar te maken: op minder dan 150 minuten gaan ze van pot en pan naar de gasten aan uw feesttafel.25 feestrecepten in 150 minuten (en meer) op tafelCulinair

25 feestrecepten in 150 minuten (en meer) op tafel

Met deze recepten, die klaar zijn in 150 minuten of meer, kan je je tafelgenoten verrassen met een spectaculair menu waar je veel tijd in hebt gestoken. Onze tip: bereid alles goed voor zodat er tijdens het gezellig koken door ook nog wat tijd overblijft om een praatje te slaan met de gasten.