100 toprecepten voor een geslaagd feestmenu

© -

Hoe oesters openen zonder ongelukken?

Hoe oesters openen zonder ongelukken?

Oesters zijn op oudejaarsavond traditioneel een van sterren aan de feestdis. Ze openen is vaak geen sinecure. Enkele tips om u niet te verwonden aan de uitsteeksels of aan uitschietende messen.

Champagne schenken: 6 weetjes

Champagne schenken: 6 weetjes

Tijdens de eindejaarsperiode er weer gretig champagneflessen ontkurkt. Enkele tips en weetjes bij het schenken van de geliefde bubbels.

6 wijnen voor de feesttafel

6 wijnen voor de feesttafel

Geen feesttafel zonder feestwijnen! We polsten bij wijnkenner Herwig Van Hove naar zes wijnen die niet misstaan bij een lekker feestelijk gerecht. Te verkrijgen bij Colruyt, Carrefour of Delhaize.

Feestgerechten in de maaltijdbox

Feestgerechten in de maaltijdbox

Wie in de laatste rechte lijn naar de feesttafel de winkelstress wil omzeilen en beroep wil doen op de aan-huis-leverancier van de maaltijdbox, heeft vandaag mogelijkheden legio.

Zo vier je 'anders': zoutarm

Zo vier je 'anders': zoutarm

Vroeger at iedereen wat de pot schafte, maar tegenwoordig houden verschillende gasten aan jouw feesttafel er een eigen dieet op na. Omdat het voor hen ook feest is, vertelt Weekend Knack je graag hoe je je feestmenu aanpast, of waar je terecht kan wanneer je zelf door het bos de bomen niet meer ziet. Vandaag: zoutarm.

Etiquetteregels voor de feesttafel

Etiquetteregels voor de feesttafel

Wie straks aanschuift bij de schoonouders, de grote baas of verre familieleden kan best de etiquetteregels er eens op nalezen teneinde een goede indruk te maken aan de feesttafel.

11 Belgische gins voor onder de kerstboom

11 Belgische gins voor onder de kerstboom

De tijd dat de bar werd aangevuld met enkel Britse gins, is lang voorbij. Tegenwoordig vinden uitstekende creaties van Belgische makelij vlotjes de weg naar de koper. 11 tips voor onder de kerstboom.

Zo vier je 'anders': raw

Zo vier je 'anders': raw

Vroeger at iedereen wat de pot schafte, maar tegenwoordig houden verschillende gasten aan jouw feesttafel er een eigen dieet op na. Omdat het voor hen ook feest is, vertelt Weekend Knack je graag hoe je je feestmenu aanpast, of waar je terecht kan wanneer je zelf door het bos de bomen niet meer ziet. Vandaag: raw food.

10 do's en don'ts met champagne op de eettafel

10 do's en don'ts met champagne op de eettafel

Serveer champagne nooit ijskoud, maar dat wist u misschien al. Tien andere weetjes voor wie tijdens de feestdagen bubbels serveert bij een gerecht.

Zo vier je 'anders': veganistisch

Zo vier je 'anders': veganistisch

Vroeger at iedereen wat de pot schafte, maar tegenwoordig houden verschillende gasten aan jouw feesttafel er een eigen dieet op na. Omdat het voor hen ook feest is, vertelt Weekend Knack je graag hoe je je feestmenu aanpast, of waar je terecht kan wanneer je zelf door het bos de bomen niet meer ziet. Vandaag: vegan.

Zo vier je 'anders': vegetarisch

Zo vier je 'anders': vegetarisch

Vroeger at iedereen wat de pot schafte, maar tegenwoordig houden verschillende gasten aan jouw feesttafel er een eigen dieet op na. Omdat het voor hen ook feest is, vertelt Knack Weekend je graag hoe je je feestmenu aanpast, of waar je terecht kan wanneer je zelf door het bos de bomen niet meer ziet. Elke dag opnieuw een 'ander' feestelijk menu voor die ene vervelende schoonzoon.

Van trendy of klassiek tot Italiaans: 8 menusuggesties voor een geslaagd feestmaal

Van trendy of klassiek tot Italiaans: 8 menusuggesties voor een geslaagd feestmaal

Wat staat er op het menu? Het is een fel geanticipeerde vraag tijdens de kerstperiode. Om te vermijden dat je met de handen in het haar zit, hebben wij enkele themagerichte menu's samengesteld. Van exotisch tot mediterraans, van trendy tot gemakkelijk en snel - voor ieder wat wil(d)s in deze selectie.

29 feestrecepten in minder dan 150 minuten op tafel

29 feestrecepten in minder dan 150 minuten op tafel

Bij deze recepten moet je de kookwekker al snel langer dan een uurtje instellen. De gekozen recepten zijn desondanks overwegend eenvoudig om klaar te maken: op minder dan 150 minuten gaan ze van pot en pan naar de gasten aan uw feesttafel.

23 snelle feestrecepten in minder dan 35 minuten op tafel

23 snelle feestrecepten in minder dan 35 minuten op tafel

Op zoek naar lekkere ideeën voor de feestdagen? Met deze 23 suggesties voor hapjes, voorgerechten, hoofdschotels én dessert tover je in minder dan 35 minuten een smakelijk topgerecht op de feesttafel.

25 feestrecepten in 150 minuten (en meer) op tafel

25 feestrecepten in 150 minuten (en meer) op tafel

Met deze recepten, die klaar zijn in 150 minuten of meer, kan je je tafelgenoten verrassen met een spectaculair menu waar je veel tijd in hebt gestoken. Onze tip: bereid alles goed voor zodat er tijdens het gezellig koken door ook nog wat tijd overblijft om een praatje te slaan met de gasten.

6 alcoholvrije cocktails op basis van bruisend water

6 alcoholvrije cocktails op basis van bruisend water

De Franse bartender Laurent Greco nam het natuurlijk bruisend water van Perrier onder handen en toverde enkele koele cocktails uit zijn mouw. Met bubbels, zonder alcohol.