6 alcoholvrije cocktails op basis van bruisend water

© gf

De Franse bartender Laurent Greco nam het natuurlijk bruisend water van Perrier onder handen en toverde enkele koele cocktails uit zijn mouw. Met bubbels, zonder alcohol.

In het Franse bartender-milieu is Laurent Greco een grand monsieur. Ook ver daarbuiten geniet hij grote faam. Hij is onder meer de mede-oprichter van de Bar Academy of Paris en reisde de wereld rond om zijn kennis en vaardigheden te delen met gelijkgezinden. Van New York tot Singapor. In Miami schopte hij het zelfs tot de persoonlijke barman van Sylvester Stallone. Het Franse watermerk Perrier vroeg de mixologist enkele eenvoudige alcoholvrije cocktails te bedenken op basis van het bruisende water. Met deze recepten kun je meteen aan de slag. Opgelet, geen ijsblokjes toevoegen, ze beïnvloeden immers de smaak van Perrier. (DB)

Magic Perrier

6 alcoholvrije cocktails op basis van bruisend water
© gf

Benodigdheden:

– genoeg suikerspin om een glas mee te vullen, liefst met aardbeismaak

– gekoelde Perrier

Hoe maak je het?

Druk de suikerspin samen in een bol of snij hem in de vorm van een kubus. Stop de suikerspin in een glas en giet de Perrier erbij. De suikerspin smelt onmiddellijk, het drankje kleurt roze en het zacht en het zoete aroma verspreidt zich dankzij de belletjes van het water. Laat vooral je gasten zelf hun glas vullen voor een extra cool effect!

Tip. Met dit drankje heb je ook iets leuks en origineel aan te bieden voor de kinderen aan tafel.

Perrier Tranche: het drankje snel en eenvoudig op smaak brengen

Benodigdheden:

– een mooi stuk verse komkommer of een schijfje verse gember

– gekoelde Perrier

Hoe maak je het?

Leg het plakje komkommer of het schijfje verse gember in een glas en schenk er de gekoelde Perrier bij. In slechts enkele seconden onttrekken en versterken de belletjes de etherische oliën van de komkommer of de gember. Het resultaat? Een verfrissende drankje.

Perrier Provence: op z’n mediterraans

6 alcoholvrije cocktails op basis van bruisend water
© gf

Benodigdheden:

– een fijn schijfje sjalot

– een fijn schijfje rode peper

– een takje verse Rozemarijn

– gekoelde Perrier

Hoe maak je het?

Leg het schijfje sjalot en rode peper in een glas en schenk er de gekoelde Perrier bij. Werk af met een vers takje rozemarijn.

Tip. Wie rode peper iets te pikant vindt kan deze ook vervangen door 1 of 2 schijfjes rode paprika. Ook een takje verse basilicum in plaats van rozemarijn geeft een lekkere smaak.

‘Perrier Passion: speels

Benodigdheden:

– 3 aardbeien

– 3 verse basilicumblaadjes

– 1 cl passievruchtensiroop van Monin

– ijsblokjes

– gekoelde Perrier

Hoe maak je het?

Plet de aardbeien en het basilicum met een stamper in een mengglas. Zo komen de aroma’s vrij. Voeg de siroop, de ijsblokjes en de Perrier toe. Alles mengen, filteren door een fijn zeefje en in een cocktailglas gieten. De kruidige smaak van de passievrucht, het pittige groen van het basilicum en de sensualiteit van de aardbei vullen elkaar perfect aan.

Perrier Beet: vurig rood

6 alcoholvrije cocktails op basis van bruisend water
© gf

Benodigdheden:

– 3 frambozen

– 2 gekookte blokjes rode biet

– Een vers takje koriander

– 2 cl frambozensiroop van Monin

– 2 cl Perrier

– ijsblokjes

Hoe maak je het?

Verbrijzel in een glas 3 verse frambozen, 2 gekookte blokjes rode biet en een vers takje koriander. Voeg de frambozensiroop en een paar ijsblokjes toe. Leng aan met 2 cl Perrier. Goed schudden! Zo komen de aroma’s van de vruchten vrij. Filter je mengsel door een fijn zeefje en schenk in een cocktailglas. De fijngehakte korianderblaadjes kan je als topping gebruiken.

TIP. Deze cocktail kan je ook serveren na het dessert als afsluit van de maaltijd.

Perrier Rose: de moleculaire toer op

6 alcoholvrije cocktails op basis van bruisend water
© gf

Wat heb je nodig?

– een gelatineblaadje

– 5 cl rozensiroop van Monin

– Gekoelde Perrier

– een roos met takje

– rozenwater

Hoe maak je het?

Dompel een gelatineblaadje in koud water en laat even weken. Intussen verwarm je de rozensiroop en de Perrier in een steelpannetje (niet laten koken). Knijp het gelatineblaadje uit en roer het onder het nog warme rozenmengsel. Giet de afgekoelde en gearomatiseerde gelatine in een glas en zet één uur in de koelkast. Zo wordt de gelatine stevig.

Maak met behulp van een lange lepel de gelatine voorzichtig los van het glas en roer even rond. Zo wordt de cocktail smeuïg, zoals een sorbet. Daarna steek je de roos in de gelatine. Giet vlak voor het serveren een druppel rozenwater op de roos. Daarna giet je er heel voorzichtig de Perrier bij, zodat de straal de roos niet stukmaakt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content