6 wijnen voor de feesttafel

© /

Geen feesttafel zonder feestwijnen! We polsten bij wijnkenner Herwig Van Hove naar zes wijnen die niet misstaan bij een lekker feestelijk gerecht. Te verkrijgen bij Colruyt, Carrefour of Delhaize.

Trumpeter, viognier-chardonnay, 2014, Mendoza, Argentina

Gele nuance in de kleur van rijp en een houtgedragen neus van chardonnay. De smaak is krachtig, gevuld en wat massief. Past bij wit vlees en geroosterde vis.

Colruyt: 5,99 euro.

Château Lamothe-Bergeron, Haut-Médoc 2010

Sombere volumekleur, haast inkt met een toets van rijp rood aan de rand. De neus is van zwart fruit met veel onderbouw na opschudden. De smaak is stevig en met frisheid en structuurtannines. Kan nog een paar jaar afronden en versmelten. Past nu al bij rood vlees.

Carrefour: 10,69 euro.

Turning Leaf, chardonnay 2013, California

Frisse, geelgroene kleur en een neus van frisse, citrusachtige chardonnay met een rijpe toets na opschudden. De smaak is fris, houtgedragen met een toets zoetigheid. Past als aperitief, bij pasta en gerechten in roomsaus.

Carrefour: 8,35 euro.

Château Lideyre 2012, Bordeaux Côtes, Castillon

Sombere, donkere volumekleur. Wat open aan de rand en een neus van zwart en rood fruit met finesse en nuance. De smaak is stevig en geknoopt. Ideaal bij rood vlees en wild.

Colruyt: 9,60 euro.

Santa Tierra, chardonnay 2014, Colchagua Valle, Chile

Frisse, geelgroene kleur en een neus van balsemachtige chardonnay met veel diepte. De smaak is mineraal, met citrustoetsen en structuurzuur. Past bij het grote viswerk uit de oven.

Delhaize: 7,99 euro.

Château La Chapelle Fespagnet, Saint-Emilion Grand Cru 2010

Volop inktachtige kleur en een diepe suave neus van rijpe merlot. De smaak is aangenaam zacht en met lengte. Past bij wit vlees zoals kalf en geroosterde kip.

Delhaize: 13,90 euro.

Waar kan je het best wijn kopen voor de feestdagen?

Ben je nog op zoek naar een lekker wijntje voor de eindejaarsfeesten? Het aanbod van de Belgische supermarkten is alvast indrukwekkend. Kurkdroog.be maakt voor jou een keuze.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content