QLED TV: meer dan een technologie, een filosofie

Het tv-toestel wordt groter, maar tegelijk discreter en efficiënter. Het is niet de bedoeling de kijker te overdonderen, maar wel hem een optimale kijkervaring aan te bieden. De beeldkwaliteit wordt de absolute prioriteit.

Beeld zoals je nog nooit zag. Het wordt weergegeven in een miljard kleurschakeringen, treft de realiteit, van welke aard het programma ook is, gaat op in het interieur en laat zich op zijn best zien, op elk gewenst tijdstip. Verfijndheid en uitzonderlijke prestaties zijn de trend. De televisiemarkt moet dan ook evolueren om te beantwoorden aan een duidelijke vraag van de consument: de ervaring van het tv kijken moet rijmen met plezier, prestatie en discretie.

Samsung heeft deze boodschap begrepen. Dankzij de hedendaagse technologie kunnen we storende elementen onzichtbaar maken en de essentie in de verf zetten. De nieuwe QLED TV toestellen van Samsung zijn even mooi als slim. Essentiële punten:

Ambient Mode: Vaarwel, zwart scherm! Het scherm kan met het interieur versmelten door een imitatie van de achtergrond, je favoriete foto of een beeld naar keuze te projecteren. Of je kan er het weer of nieuwsberichten op aflezen.

One Invisible Cable: Een gigantische stap vooruit. Een enkele, doorzichtige kabel, verkrijgbaar in verschillende lengten in functie van je wensen, verbindt het tv-toestel met een doos, waarin alle andere aansluitingen verstopt zitten: de One Connect Box. Wat je niet wil laten zien, stop je weg. De doos kan eender waar worden opgeborgen, zelfs in een kast, en de tv kan overal een plaats krijgen. Eindelijk zijn we verlost van die lelijke wirwar van kabels en het stof dat zich ertussen vergaart.

QLED: de Quantum Dot-technologie zorgt voor een adembenemende beeldkwaliteit. Dankzij de minuscule nanokristallen wordt het beeld weergegeven in oneindig veel schitterende kleurschakeringen en met een luminositeit die optimale contrasten schept, zowel overdag als ’s nachts.

SmartThings App: Installeer je tv met enkele kliks op je smartphone met behulp van een handige app. Gedaan met zoeken: je gebruikt dezelfde account op je tv, tablet en smartphone. Het enige wat je nog moet doen, is je programma en de content zoeken. En dankzij de Smart Hub, die van op je (enige!) afstandsbediening toegankelijk is, kan ieder zijn favoriete content op het tv-scherm aflezen.

Meer dan ooit mag het beeld geen indringer in de ruimte zijn, maar moet het voldoen aan de wensen van de kijker, ongeacht zijn profiel of smaak. Spektakelfilms, spannende series, tekenfilms, online content, gaming, … Beeld van deze kwaliteit garandeert pure emotie!

Ontdek hier de andere artikels van dit dossier.