Op de piste in Kitzbühel

© Michael Werlberger - Kitzbühel Tourismus

Kitzbühel mag je als het kloppende sporthart van Tirol bestempelen. Een sportstad met internationale flair en fantastische skimogelijkheden: internationaal een begrip!

Kitzbhühel, dat is het jaar rond alpien leven. Tijdens de winter doet de Tiroolse stad haar reputatie van wintersportstad alvast alle eer aan. In 2018 werd de stad al voor de zesde keer op rij tot ‘beste skigebied ter wereld’ bekroond. Skiën en Kitzbühel zijn echt onlosmakelijk met elkaar verbonden. Daar hebben de 230 kilometer pistes natuurlijk alles mee te maken. De Hahnenkamm is daarbij sowieso de meest legendarische afdaling van de Alpen. Maar je kan hier skiën op alle niveaus. Zeker en vast niet alleen voor profi’s dus. Zelfs op die Hahnenkamm bestaat een variant die voor minder sportieve skiërs haalbaar is. Door die afwisseling is Kitzbühel echt voor elk niveau een topwintersportbestemming.

Op de piste in Kitzbühel
© Michael Werlberger – Kitzbühel Tourismus

Ook de makkelijke bereikbaarheid en de absolute sneeuwzekerheid maken van Kitzbühel een topbestemming. Weet je dat je daardoor tot zelfs 200 dagen per jaar wintersport kan beleven? Zowaar tot 1 mei! En als eerste niet-gletsjerskigebied start het wintersportseizoen toch al op 13 oktober! Wie doet Kitzbühel na?

Maar zelfs de meest doorgewinterde wintersporter wil naast en na het skiën ook wel wat anders. Wat dacht je van een leuk drankje en bijhorende babbel in een van de zowat 60 skihutten die het skigebied van Kitzbühel te bieden heeft? Geniet ondertussen van het majestueuze panorama, van de oergezellige en zonnige terrasjes op en naast de piste. De magie van een avond in een berghut vergeet je nooit meer.

Op de piste in Kitzbühel
© Michael Werlberger – Kitzbühel Tourismus

Heb je nog een extra tip nodig? Stap dan binnen in de Hornköpflhütte. Die hut ligt aan de zonnige kant van Kitzbühel en biedt je een uniek 360°-panorama over de totale Kitzbüheler Alpen, de Wilder Kaiser en de Hohe Tauern. Ooit je Kaiserschmarrn al op een fijnere plek gegeten?

Arrangement

PUUR SKIPLEZIER

Kitzbühel kent ontzettend veel aantrekkelijke aanbiedingen zoals de Ladies Days, Mens Days of de Resterhöhe Special. Een verdere mooie aanrader:

– Pay 3 – Ski 4

– Van 9/12/2018 tot 1/5/2019

– Vanaf 126,50 euro per persoon

Ontdek hier meer info over Kitzbühel.