Hoe kies je een relaxfauteuil, zonder stress?

Zo, het staat vast. Je wilt investeren in een relaxfauteuil. Maar hoe haal je er de juiste kandidaat uit? Hieronder enkele criteria waarmee je rekening moet houden naargelang je lichaamstype en levensstijl. Want design zegt niet alles …

Op zoek naar een comfortabele fauteuil om te lezen, vrienden te ontvangen, een dutje te doen, naar je favoriete serie te kijken of op je computer te werken? Het antwoord op die vraag bepaalt welke nekondersteuning, zithoogte, helling van de rugleuning en soort armleuning je nodig hebt. “Een relaxfauteuil kies je niet met je ogen. Hij moet vooral comfortabel zitten en zich aan je lichaam aanpassen”, vertelt Francesco Beninati, gespecialiseerd verkoper. “Waarom zou je een dure designfauteuil kopen, en er dan alleen maar naar zitten kijken?”

Van top tot teen

Let bij je aankoop op deze vier punten:

Hoe kies je een relaxfauteuil, zonder stress?

1. De hoofdsteun

Ga je de relaxfauteuil niet zelf gebruiken, zorg er dan voor dat de hoofdsteun in de hoogte verstelbaar is. De nek moet namelijk goed ondersteund zijn voor een maximale ontspanning.Controleer of de hoofdsteun op de juiste hoogte staat wanneer je naar achteren leunt. Dit is de houding die we automatisch aannemen wanneer we tv-kijken.

2. De zitting

Je benen vormen bij voorkeur een hoek van 90° met de vloer wanneer je zit. Een harde of een zachte zitting? Dat is een kwestie van persoonlijke voorkeur. Onthoud wel: hoe dieper je in de fauteuil wegzakt, hoe moeilijker je weer opstaat.

Hoe kies je een relaxfauteuil, zonder stress?

3. De helling

Is de rugleuning manueel of elektrisch verstelbaar? Zijn er tussenposities? Dit alles speelt een rol in je keuze, zeker als je de fauteuil wilt gebruiken om een dutje te doen of tv te kijken.

4. De armleuningen

Zijn ze plat of hellen ze lichtjes? Zijn ze groot en stabiel genoeg om er een tablet of dienblad op te leggen? Test of ze comfortabel zijn door je onderarm erop te leggen.

Het Stressless comfort

Om al deze tips in de praktijk toe te passen, hebben we de collectie relaxfauteuils van Stressless getest. Het Noorse merk heeft meer dan 50 jaar ervaring.

  • 1, 2, 3

Elk model is 360° draaibaar en verkrijgbaar in drie versies: small, medium en large. Daardoor zijn de fauteuils aangepast aan elk lichaamstype, zowel wat de breedte als de hoogte betreft.

  • Perfect evenwicht

Hoewel ‘alles elektrisch’ ook bij verstelbare relaxfauteuils vandaag de norm is, zet Stressless ook in op een systeem dat de hoek van de zitting subtiel aanpast aan de kleinste beweging. Dankzij dit vernuftige balanssysteem krijg je een uniek gevoel van evenwicht. Ook worden je nek en lendenen perfect ondersteund, in élke positie. Ideaal als je geen stopcontact in de buurt hebt!

Hoe kies je een relaxfauteuil, zonder stress?
  • Elektrisch systeem met verwarming en massage

Bepaalde modellen zijn uitgerust met de elektrische Power-optie, waarmee je de geïntegreerde voetensteun onder de fauteuil heel eenvoudig openklapt. De nieuwe relaxfauteuils Stressless Sam en Scott gaan nog een stapje verder. Naast een elektrische hoofdsteun, rugleuning en voetensteun beschikken beide modellen ook over een verwarmingsfunctie (4 standen) en een massagefunctie (2 intensiteiten). Geniet in alle comfort van een ontspannende massage. 100% geluidloos, dankzij de luchtkussentjes die de stof in alle zachtheid doen bewegen. Je waant je zo in een loungeruimte op de luchthaven!

Hoe kies je een relaxfauteuil, zonder stress?
  • Bijna maatwerk

Naast de verschillende looks, van eigentijds tot klassiek, zijn alle relaxfauteuils ook voorzien van unieke details met elk een belangrijke functie. Hier is de hoofdsteun in de hoogte verstelbaar, zodat zowel grote als kleine mensen comfortabel kunnen zitten. Daar kun je het kussen tussen de rugleuning en de hoofdsteun verplaatsen om de pijn in je nek te verzachten. Dankzij het BalanceAdapt-systeem hebben sommige modellen zelfs het effect van een schommelstoel!

Wat het design betreft: zodra je voor een stijl bent gevallen, moet je alleen nog de kleur en de kwaliteit van het leer of de stof, en het frametype (hout en/of chroom) kiezen. Zo zijn er de nieuwe frames Cross en Original base met een strak en eigentijds design. De ronde vorm doet denken aan de allereerste Stressless uit 1971. Deze moderne modellen zijn verkrijgbaar in gepolijst staal of in zwart verchroomde versie en passen bij elk type relaxfauteuil.

Zo veel mogelijkheden …