Good sleeping for good nights

Adda-bed

Made in Italy. Wereldwijd befaamde kwaliteit. Wereldwijd befaamde schoonheid uit Italië, het meest elegante land ter wereld. Uit Meda, net boven Milaan, in Noord-Italië. Daar begon het verhaal van Flexform, daar beginnen de Galimberti-broers in 1959 hun eerste sofa’s en stoelen te maken, in hun atelier ‘Flexform di Galimberti’. Antonio Citterio, al sinds het prille begin Head of Design, toverde dit jaar onder andere de Campiello-sofa en de koffietafelreeks Ascanio uit zijn koker.

De Adda-sofa die vorig in april 2017 werd gelanceerd in het Salone Del Mobile in Milaan, krijgt er dit jaar een broertje bij: het Adda-bed. Te zeggen dat de Adda-sofa vorig jaar al een Archiproducts Design Award (ADA) won in de categorie Meubels. Maar voor we in bed duiken, nippen we eerst even van onze thee of koffie.

TEATIME

Ascanio-bijzettafels
Ascanio-bijzettafels

Voor de teatime zijn er koffietafeltjes nodig. Ook in Italië, wanneer de Bialetti pruttelt is het zover. De Ascanio-reeks worden bijzettafeltjes of koffietafeltjes genoemd, maar evengoed legt u er een boek op om uw gasten te laten zien in welk boek u zou lezen mocht u nog tijd vinden. Ze zijn elegant, eenvoudig én praktisch. Een houten structuur met een blad in marmer of hout.

De Ascanio-bijzettafel is verkrijgbaar in drie maten en is eigenlijk gemaakt om te ‘bewegen’ in je living: dan weer eens staat het naast de sofa, dan weer bij je favoriete fauteuil, … en nadat je kiddo het als krukje heeft gebruikt, en het geen krimp gaf, dan heeft u een wel goede nachtrust verdiend. In de Adda bijvoorbeeld.

SLAAPWEL

Het Adda-bed tippen wij, net als de Adda-sofa, als een toekomstige awardwinner. Zo staan de royale afmetingen van het gestoffeerde hoofdeinde in mooi contrast met de slanke, metalen voetjes. De horizontale stiksels in het midden van de kussens creëren een lichte inkeping en geven het ontwerp zijn glooiende elegantie.

Este-bank
Este-bank

De Este-bank is dan weer een staaltje van loepzuiver good design. Eenvoudig en duidelijk, zonder franjes. Het is niet de sofa waar je eens lekker in kunt wegdommelen. Het model combineert een zekere Spartaanse look met Italiaanse kwaliteit. Het Este-bed is op zijn beurt veelzijdiger: de combinaties die u kunt kiezen voor de basis van het bed (in zadelhuid en verkrijgbaar in negen kleuren) en voor de gestoffeerde (in alle stoffen en leersoorten uit de collectie) zijn quasi eindeloos. Op maat van uw slaap, zeg maar.

Ontdek de volledige collectie hier.