Beetje bewuster: 7 tips voor duurzame beauty

© Getty Images

Duurzamer leven heeft vooral te maken met bewuste keuzes. In je badkamer bijvoorbeeld: kiezen voor meer natuurlijke verzorging en minder afval maakt écht verschil. Kies voor spullen die niet alleen goed zijn voor jou, maar ook voor de planeet. Groots hoeft dat niet te zijn: de kleine stapjes zijn minstens even belangrijk. Door bijvoorbeeld voor duurzame verzorgingsproducten met ingrediënten op basis van natuurlijke oorsprong van Dove Powered by Plants te kiezen, hoef je niet aan kwaliteit in te boeten als het over je huidverzorging gaat.

Kleine stapjes, een groot verschil: hoe zet je je goede voornemens om in de praktijk? 7 tips voor meer duurzaamheid in de badkamer en kwalitatieve natuurlijke verzorging.

1. Niet voor watjes

Wegwerp wattenschijfjes kan je één keer gebruiken. Herbruikbare pads kan je wassen en telkens opnieuw gebruiken. Ze zijn minstens even zacht en de aankoopprijs ervan heb je na een jaar terugverdiend.

2. Liever bamboe

Al eens rondgekeken hoeveel wegwerp er rondslingert op je badkamer? Dat kan beter. Ben je toe aan een nieuwe tandenborstel? Koop er eentje van bamboe, een natuurlijke, sterke grondstof. Idem voor je wattenstafjes: kies stokjes van bamboe, de snelst groeiende plant ter wereld.

3. Haar & hout

Toe aan een nieuwe borstel of kam? Voor een nieuw exemplaar kan je kiezen voor een duurzame houten borstel of kam. Die zijn niet alleen beter voor het milieu, maar ook mild voor je haar en ze zijn antistatisch. Hout absorbeert ook nog eens de natuurlijke oliën van je hoofdhuid en verspreidt ze over je haren, die mooi gaan glanzen in plaats van vet te worden aan de wortel.

4. Safety (first) razor

Plastic wegwerpscheermesjes met navullingen, dat is ver weg van zero waste. Een stevig roestvrijstalen scheermes of een safety razor – een houder met roestvrijstalen mesjes die je kan vervangen – is een investering, maar die verdien je terug op termijn. Het is gemakkelijk in het gebruik, je scheert ultrazacht als een pro en het is ook nog eens een pak stijlvoller op je badkamer.

5. Plantaardiger

Planten zijn een bron van energie en kracht. Als grondstof zijn ze ook nog eens ecologisch en duurzaam. Kiezen voor verzorgingsproducten met ingrediënten op basis van natuurlijke oorsprong is niet alleen een gezondheidskwestie, maar is ook goed voor het milieu. Dat heeft Dove begrepen door alle expertise van 6 decennia efficiënte, sterke huidverzorging te combineren met jaren wetenschappelijk onderzoek. Zo werden 35 plantenextracten geselecteerd voor de nieuwe plantaardige verzorgingslijn Dove Powered by Plants. Je vindt deze natuurlijke verzorging nu gewoon in de rekken van je drogisterij en supermarkt.

Beetje bewuster: 7 tips voor duurzame beauty

6. Recycled & recyclebaar

Zorg voor minder afval: kies voor producten met gerecycleerde en recycleerbare verpakkingen. Alle Dove Powered by Plants producten zijn ontworpen met een sterke focus op duurzaamheid. De bodylotion flessen zijn van bioplastic, de douchegel flessen van gerecycled PET en de deo verpakkingen creëren minder aluminium afval door gebruik te maken van Compressed technologie. Daarnaast kan het aluminium steeds opnieuw gerecyceld worden.

7. Love the (eco) label

Hoe heb je als consument de garantie dat jouw aankoop echt duurzaam en ecologisch is? Check de verpakking of je een erkend ecolabel terug vindt en je kan er zeker van zijn dat het effectief zo is. Cosmos Natural van EcoCERT is het bijzonder strenge certificaat dat Dove Powered by Plants toegewezen kreeg: het garandeert je dat elk Dove Powered by Plants product voor minimaal 98% ingrediënten op basis van natuurlijke oorsprong bevat en duurzaam geproduceerd wordt.

Beetje bewuster: 7 tips voor duurzame beauty

Plantenpower voor je huid

Ken jij Dove Powered by Plants al? Dat is het nieuwe en natuurlijke gamma van Dove, op plantaardige basis. Minimaal 98% van de ingrediënten is van natuurlijke oorsprong. De hele lijn is vegan en bestaat uit Dove Body Lotion, Douchegel, Deo Eco-Spray en Deo Roll-On met verschillende, 100% natuurlijke parfums: herstellende geranium, verfrissende eucalyptus, stimulerende gember en kalmerende bamboegeur. Verkrijgbaar vanaf € 5,49.

Advertisement

Meer info? Ontdek het hele gamma op Dove Powered by Plants.