Culinair Culinair Planten op een pedestal: 8 topzaken met een volledig veganistisch menu De botanische rijkdom inspireert steeds meer chefs. Dit zijn onze favoriete restaurants, met een plantaardige kaart die zelfs overtuigde carnivoren over de streep trekt.
Culinair Culinair ‘Een rode biet kan even luxueus zijn als een truffel’: vier bekende chefs over de toekomst van plantaardige gastronomie Luxe op het bord: kan dat ook zonder langoustines, oesters, of een lap wagyuvlees? Zonder enig probleem, bewijst een nieuwe generatie chefs die uitblinkt in de botanische gastronomie. ‘We kunnen mensen verwonderd doen kijken naar een simpele knolselder.’
Culinair Culinair Waar eten chefs zelf het liefst? 10 restauranttips in Oost-Vlaanderen Staat lekker eten op je lijstje met goede voornemens voor 2024? In deze 10 Oost-Vlaamse restaurants schuiven chefs in hun vrije tijd zelf aan tafel.
Culinair Culinair Waarom moet ik een voorschot betalen als ik reserveer? 'We moeten gasten een beetje opvoeden' No-shows. Tien jaar geleden kende geen enkele gast die uitdrukking, vandaag zijn ze het regelmatig, zo blijkt. Wij vroegen restaurateurs naar hun oplossingen voor het veelvoorkomende probleem.
Culinair Culinair Is de klant intolerant of ambetant? 'Ze vermijden een heel menu lang gluten en eten dan toch het koekje bij de koffie' Sommige mensen gaan in shock als ze een pinda eten, anderen krijgen krampen van gluten en nog anderen vinden rozijnen vies. Al die dingen komen op het bord van de chef terecht.
Culinair Culinair Is iedereen vandaag restaurantrecensent? 'Ook al zijn er 99 goede reviews, het is die ene slechte die je raakt' De web- of reserveringssite van het restaurant, Google en Tripadvisor, je kunt vandaag op heel wat plaatsen je mening kwijt. Maar is dat ook een goed idee?
Culinair Culinair Perfect plantaardig: chef I-wen Liu deelt haar favoriete vegan eetadressen I-wen Liu staat samen met haar zus Hsuan Lin achter het fornuis van hun vegan restaurant Liu Lin in de Brusselse Marollen. Hun Taiwanese roots inspireren de kaart. Vorig jaar opende I-wen een nieuwe plantaardige zaak in Leuven: in Bodhi eet je gezonde Aziatische bordjes.
Culinair Culinair Het iconische kookboek De Basis wordt plantaardig: ‘Als je ontdekt hoe makkelijk het is om een plantaardige cake te bakken, ben je vertrokken’ Twintig jaar na het iconische kookboek van foodfotograaf Tony Le Duc komt er een nieuwe versie van De Basis. Geen update van de recepten, maar wel een andere opzet: De Basis wordt plantaardig. Voor deze ambitieuze klus nam Le Duc Pieter-Jan Lint onder de arm, Vlaanderens meest getalenteerde plantaardige chef.
Recepten Recepten Breng De Basis naar je bord: 3 eenvoudige plantaardige recepten Voor een plantaardige versie van kookboek De Basis nam foodfotograaf Tony Le Duc Pieter-Jan Lint onder de arm, Vlaanderens meest getalenteerde plantaardige chef. Wij bemachtigden drie exclusieve recepten, van vegan mousselinesaus tot een plantbased amandelgebakje.