Culinair Culinair Wanneer verandert kookinspiratie in culinaire appropriatie? ‘Als ik een Grieks of Turks gerecht op een minder traditionele manier breng, komt daar reactie op’ In een wereld waar we steeds gevarieerder eten en digitaal recepten met elkaar delen, rijst de vraag waar fascinatie en inspiratie eindigen en culinaire toe-eigening begint.
Culinair Culinair Pizzadeeg op bestelling of natuurwijn in blik? Foodnieuws om van te smullen Culinair journaliste Barbara Serulus sprokkelt het lekkerste foodnieuws bij elkaar.
Fris en fruitig: aardbeiengranité met slagroom Na een winter lang smachten is het zover: de aardbeien zijn gearriveerd. Het is heerlijk om er een ijskoude granité mee te maken.
Culinair Culinair In beeld: de mooiste voedselfoto's van het jaar De winnaars van de Pink Lady® Food Photographers of the Year 2023 zijn aangekondigd, inclusief Belgisch werk om van te smullen. Hier zijn de winnende foto's.
Culinair Culinair Een mislukte taart is niet erg volgens celebritychef Alison Roman: ‘Altijd slagen is ook maar saai’ Ze wil zeker niet iedereen tot het bakken bekeren, en de nieuwste worp van de populaire Amerikaanse celebrity chef Alison Roman is dan ook niet louter een bakboek. In Zoet genoeg pleit ze voor eenvoudige maar smaakvolle desserts, mét de nodige schoonheidsfoutjes. “Altijd in alles slagen is ook maar saai.”
Vergeet taart: bak eens verjaardagskoekjes van Alison Roman 'Niet iedereen is in staat om een verjaardagstaart uit de oven te toveren', schrijft Alison Roman in haar nieuwe boek Zoet genoeg. 'Laat me je dan voorstellen aan deze koekjes. Ze smaken als een verjaardagstaart, zijn binnen een halfuur klaar en de driehoekjes zien er superleuk uit met een kaarsje erin.'