Culinair Wanneer verandert kookinspiratie in culinaire appropriatie? ‘Als ik een Grieks of Turks gerecht op een minder traditionele manier breng, komt daar reactie op’
Culinair Culinair Een mislukte taart is niet erg volgens celebritychef Alison Roman: ‘Altijd slagen is ook maar saai’ Ze wil zeker niet iedereen tot het bakken bekeren, en de nieuwste worp van de populaire Amerikaanse celebrity chef Alison Roman is dan ook niet louter een bakboek. In Zoet genoeg pleit ze voor eenvoudige maar smaakvolle desserts, mét de nodige schoonheidsfoutjes. “Altijd in alles slagen is ook maar saai.”
Vergeet taart: bak eens verjaardagskoekjes van Alison Roman 'Niet iedereen is in staat om een verjaardagstaart uit de oven te toveren', schrijft Alison Roman in haar nieuwe boek Zoet genoeg. 'Laat me je dan voorstellen aan deze koekjes. Ze smaken als een verjaardagstaart, zijn binnen een halfuur klaar en de driehoekjes zien er superleuk uit met een kaarsje erin.'
Citroenroomtaart met zeezout van Alison Roman: de perfecte balans tussen zoet, zuur én zout Met dit recept toont toonaangevende chef Alison Roman ons dat citroentaart en meringue geen onafscheidelijk duo hoeven te zijn. Integendeel, ze bewijst dat een huwelijk van citroen met grof zeezout en room een veel betere combinatie is.