?Une ville retrouve son fleuve? is een recent, zeer geslaagd urbanistisch project van de stad Luik, waarbij de stadskernen langsheen de oevers van de Maas een nieuw, leefbaar gezicht krijgen. Rondom de talrijke monumentale gebouwen in het historische hart van de stad bruist de ?Vurige Stede? als nooit tevoren. Knack nodigt u graag uit om ca. 8 km te wandelen langs de Maas en in het historische centrum. Een speciaal uitgestippeld wandelparcours toont de mooiste hoekjes van de stad, een serie musea en monumenten en enkele prachtige parken.

INSCHRIJVINGEN

Deelname aan deze wandeling is volledig gratis. Start tussen 9 u.30 en 14 uur aan het Guillemin-station. Wie met de auto komt vanuit Brussel en Leuven, blijft de E40 volgen richting Luik-centrum en neemt de afrit 35 Laveu Guillemins. Wie over Antwerpen en Hasselt komt via de E313 moet op het klaverblad met A3/E40 de E40 richting Brussel volgen gedurende 8 km om dan ter hoogte van Loncin de E40 richting Luik centrum te nemen. In de buurt van het station of het Parc Avroy kan u zeker uw wagen kwijt.

SPECIALE KNACK-TREIN

Er is echter ook een speciale Knack-trein waarvoor u vooraf tickets moet reserveren ! Dit kan nog indien u snel reageert door onderstaand bonnetje op te sturen. Deze aparte trein vertrekt vanuit Oostende doorheen Vlaanderen naar Luik (aankomst om 11 uur). Vanuit elk station kan u met dit ticket aansluiten op deze Knack-trein. Stopplaatsen in Brugge, Aalter, Gent, Denderleeuw, Brussel Zuid en Noord en Leuven. Tickets à 380 frank (tot 6 jaar gratis). ’s Avonds vertrekt de trein om 18 u.36 uit Luik.

GRATIS BEZOEKEN

Langsheen het wandelparcours kan u tal van bezienswaardigheden bezoeken, nl. het Museum voor Moderne en Hedendaagse Kunst (!), de Kathedraal St.-Paul en schatkamer, de St.-Jacqueskerk, het Zoölogisch Museum met het Aquarium Dubuisson, het Curtiusmuseum, het Glasmuseum, het Wapenmuseum, het Ansembourgmuseum, de St.-Bartholomeuskerk met doopvont, het Museum voor Religieuze en Maaslandse Kunst, het Museum van het Waalse Leven, de voormalige St.-Andrékerk enzovoort. Wie veel wil zien, komt best zo vroeg mogelijk.

ANIMATIES

Op de place St.-Barthélemy vindt u de controlepost met het abdijbier Tongerlo. ‘The Holzbein Brothers’ zorgen voor swingende muziek uit vele windstreken. In het parc de la Boverie mag Jo Lemaire een muzikaal orgelpunt zetten achter dit seizoen zomerhappenings van Knack. Tussen 16 uur en 17 u.20 brengt zij gekende nummers als ‘Tentations’, ‘Parfum de rêve’ en recenter werk als ‘La nuit te ressemble’ en ‘C’est mon bateau’ plus onstuimige interpretaties van nummers van Gainsbourg en anderen !

160.000 FRANK PRIJZEN

Om 17 u.20 presenteert Geert Hoste op zijn eigenste manier de prijsuitreiking. Wie een Eurobiljet ophaalt bij de Ippa-stand aan de start en ’s middags picknickt op de Ippa-weide, maakt kans op een leuke picknickmand. Daarna schenkt Radio 2 een fototoestel weg aan één gelukkige winnaar die het juiste antwoord noteert van de wedstrijdvraag die op zondag 17 augustus in Visum op Radio 2 wordt gesteld. En met onderstaand bonnetje kan u een van de vele Knack-prijzen winnen waaronder een reischeque Sunsnacks van 60.000 fr.

WEEKENDARRANGEMENT

Wie er een weekendje Luik wil van maken, kan een interessante overnachting boeken in Hotel du Cigne d’Argent vanaf 2520 fr. (voor 2 pers.), tel. (04) 223.70.01 of in Hotel Ibis vanaf 3050 fr. (voor 2 pers.), tel. : (04) 223.60.85.

Graag wil Knack ook nog elkeen danken die deze zomer heeft meegewerkt : het Stadsbestuur en de Diensten van Toerisme van Geraardsbergen, Doornik, Halle, Diksmuide en Luik ; de Weekend Knack-redactie en de Visum-ploeg o.l.v. Jan Knudde ; de sponsors brouwerij Haacht, Ippa-bank en Radio 2 ; Geert Hoste en alle medewerkers van de Knack promotiedienst.

Jo Lemaire in het Park de la Boverie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content