De Weekend-lezers kozen hun voorkeursrestaurants uit vier verschillende categorieën. De winnende eethuizen worden in de vernieuwde, nationale Knack Restaurantgids naar voren gebracht.

De nieuwe Knack Restaurantgids/Le Vif Guides des Restaurants wordt op 9 oktober 2007 officieel gelanceerd. De succesvolle gidsen uit de twee landsdelen (in de loop der jaren werden meer dan 100.000 exemplaren verkocht) worden dit jaar voor het eerst samengesmolten tot één, volledig vernieuwde, gids. Deze zal het hele land coveren en zal jaarlijks verschijnen in de twee landstalen. De nieuwe nationale gids, met een duizendtal adressen met commentaar en beoordeling van kleine en grote restaurants, zal meer dan ooit inspelen op nieuwe behoeften.

Om de mening van de lezer hierin te betrekken, bouwden Roularta’s internetspecialisten de nieuwe gids ook om tot een consumentenplatform, een gratis internetforum voor culinaire ontdekkers (www.knackrestaurantgids.be) ! Zo wordt de lezer zelf restaurantinspecteur, die zijn ervaringen doorspeelt. Daardoor wordt het mogelijk dat u op de website, naast de waardering door de auteurs, ook nog een beoordeling van de lezers ontdekt, die berust op het gemiddelde van de quoteringen van de bezoekers.

Maar de vernieuwing en de inspraak van de lezer gaan nog verder : Het Groot Culinair Referendum, georganiseerd in samenwerking met onze partner Jaguar, werd vervangen door een nieuwe formule. Hierbij kregen de lezers de mogelijkheid om te stemmen voor hun voorkeurshuizen uit vier verschillende categorieën. De winnende restaurants worden in de gids naar voren gebracht.

De lezers van Weekend Knack en Weekend Le Vif/l’Express kozen drie restaurants uit vier verschillende categorieën. Om te helpen, deden onze culinaire journalisten een eerste selectie en presenteerden vier kieslijsten met ieder tien eethuizen, die excelleren in hun categorie. De lezer bleef echter vrij om de selectie ook buiten de lijsten te maken. De drie gekozen restaurants uit de vier categorieën werden gerangschikt in volgorde van voorkeur. Voor de eerste keuze werden 3 punten toegekend, voor de tweede keuze 2 en voor de derde keuze 1. Zo kwam een resultaat op punten tot stand dat overeenkomt met het totale aantal punten dat het restaurant kreeg.

Door Pieter van Doveren

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content