Vrouwenpower
Marleen Van Oorschot en Veerle Dillen runnen Nick, een drukke baanbrasserie met Vlaamse en oosterse bereidingen op de spijskaart.
:: Brasserie Nick : Grote Steenweg 35,
2550 Waarloos. 03 458 78 03.
Open van 12 tot 15 en van 18 tot 22 uur.
Zaterdag en maandagavond gesloten.
Marleen Van Oorschot kent het klappen van de zweep : zij was lang de stuwende kracht achter het Antwerpse restaurant Bizzie Lizzie. Veerle Dillen volgde een opleiding boekhouden maar droomde eigenlijk van een eigen restaurant. Zij schreef zich in aan de horeca-avondschool. Veerle en Marleen namen twee jaar geleden Brasserie Nick over. Dit restaurant is ondergebracht in een voormalige garage aan de drukke Grote Steenweg in Waarloos. De garage werd eerst discotheek en werd vijf jaar geleden verbouwd tot brasserie. Parking en terras zijn voor de deur. Binnen wacht een opengetrokken ruimte, ingedeeld met tussenschotten en palmstruiken. Plankenvloeren, een bar voor een muur vol flessen, en donkerhouten meubels leggen Cubaanse accenten. Om niet te vergeten dat wij ons in Vlaanderen bevinden, hangt er een spiegel met vergulde lijst boven de haard en staan er sanseveria’s in het raamkozijn.
Special projects
Wij hadden pech en kregen een onaangenaam stroeve ober toegewezen. Hij bracht de spijskaart waarmee je alle kanten op kan. Chef-kok is Marc Van Uffelen en die zou naar verluidt vroeger nog iets met de Antwerpse Brasserie Chez Fl’Eau hebben gehad. Voor special projects heeft wonderboy Philippe Van Den Bulck zich bij het team gevoegd. In de huiskrant Nick’s Nieuws onder de Zon lazen wij dat Philippe bij Ducasse in Londen werkte, in Le Cirque in New York en bij Ferran Adrià in El Bulli in Rosas. De globetrotter opende recentelijk de Kookotheek en verzorgt vanuit dat bedrijfje aanvullende evenementen voor Nick, zoals kooklessen, zakenlunches op verplaatsing en allerhande culinaire happenings.
Mekka van de zakenman
In Nick zelf gaat het er, culinair gezien, een stuk minder elitair aan toe. Succesnummers van de spijskaart zijn : garnaalkroket volgens het recept van mama Marleen (11,50 euro), spareribs (13,60 euro), rog gevuld met risotto (20,50 euro) en binnenspier met peperkorst en pepersaus (17,50 euro). Voor de lunch is Nick het mekka van de zakenman. Hun heimwee naar moeders keuken wordt onder het middaguur opgewekt met nostalgische bereidingen aan de eenheidsprijs van 12 euro, zoals worst met stoemp, stoofvlees met frieten en gehaktballen in tomatensaus. ’s Avonds komt de zakenpief terug met familie en vrienden en dan wordt er gekozen voor meer actuele bereidingen.
Wij kwamen met twee en wij kozen twee verschillende voorgerechten : tataki van tonijn, snel gekorst en dus rauw van binnen, opgediend met sushi van rijst en nori en dipsaus van soja en wasabi (12,50 euro) en gekarmeliseerde paling met huid en hard visvlees, met zoetzure begeleiding van pompoen, appel en rozijnen. Hoofdgerechten waren : pasta kom kwa nick met kip, paddestoelen en gefrituurde repen rijstmeel (14,80 euro en dat was te duur voor wat het was !) en steak tartare, samengesteld uit een royale hoeveelheid gekapt vlees van goede kwaliteit met gepast garnituur, zoals ui en kappers, en begeleid door een zak frieten in tafelhouder (12,30 euro). De glazen werden gevuld met de huiswijn, een eenvoudige Spaanse Les Jamelles (12,50 euro voor 50 cl). Als afsluiting was er Indonesische spektaart, opgediend met kaneelijs en karamel (7 euro).
Nick is een vlotte brasserie, waar men makkelijk in- en uitloopt en waar de doorsneebezoeker geen grote eisen stelt aan de kwaliteit van het eten.
Pieter van Doveren I foto’s Jan Caudron
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier