Boechout groeide uit tot een groen kunstenaarsdorp. Voor de veelzijdige bewoners is Den Conijnsberg een geliefd mooiweeradresje, waar je veiligheidshalve beter op voorhand reserveert. Het populaire café-restaurant ligt in het centrum, aan de oude graanmolen en schuin tegenover de Jan- Frans-Willemsschool. Het is prettig toeven in de sober-modern, met beton, steen en ijzer ingerichte eetzaal, waar in de winter de open haard brandt. Nog beter is het ’s zomers op de terrassen, die zich aan beide zijden van de eetzaal bevinden. Kinderen zijn bij mooi helemaal in hun element, want er is een leuke speeltuin.

Volgens het repertoire op de kaart is Den Conijnsberg een taverne-restaurant met een keuze aan bieren van ’t vat, waarbij het op bestelling gebrouwen Molenbier, borrelhapjes, pannenkoeken (van 14.30 tot 18 uur) en taarten. Tijdens restauranturen is er een uitgebreide spijskaart met gevarieerde, modieuze voorgerechten, salades, vis- en vleesgerechten, deegwaren, vegetarische gerechten, kindergerechten en een indrukwekkend repertoire aan nagerechten. Voor haastige zakenlieden is er een all-inmenu van drie gangen, dat binnen het uur wordt opgediend en 32 euro kost.

Je kan in Den Conijnsberg heel wat kanten op. Wij aten à la carte en kozen twee verschillende voorgerechten. Gegrilde blauwvintonijn werd opgediend met ciabatta en wasabi-gembermayonaise : de bereiding was een beetje grof van opbouw maar best lekker (14,50 euro). Bij tartaar van voorjaarsgroenten met gemarineerde jakobsvruchten kwam zoute sojagelei en een sorbet van tomaat, die door de verlammende zoetheid alles verknalde (16,50 euro). Van onder de kurk kwam een Odfell Roja 2002, een op fruit gemaakte, gemakkelijke rode cabernet sauvignon uit de Maipo Valley in Chili (23 euro). Wij kozen ook twee verschillende hoofdgerechten. De kok van dienst slaagde erin om nootjes van pata negra-varken taai te bakken (21 euro). Bij het vlees kwamen een deegkelk gevuld met groenten, aardappelgratin met gerookt spek en zachte mosterdsaus. Lamsschenkel was volgens de omschrijving op de spijskaart ‘op lage temperatuur gegaard’ en het vlees had, normaal gezien, op de tong behoren te smelten (16,50 euro). Helaas was de schenkel droog en taai en ook het garnituur van ’tuingroentjes’, voorgekookte lookaardappelen en bruine tijmsaus kon niets goedmaken. Op alle gerechten kwam een pluim rozemarijn als zwierige maar monotone versiering.

Wij waren teleurgesteld over de bereidingen, temeer daar de chef-kok, Bart Forger, goede papieren kan voorleggen en bovendien een stage volgt om zich de techniek van het koken op lage temperatuur meester te maken.

BIJ DE MOLEN

Den Conijnsberg is een initiatief van twee van de vier broers Van den Brande, van de gelijknamige groep die rusthuizen beheert (400 personeelsleden). De broers zijn in Boechout geboren en getogen. Zij restaureerden de uit 1781 daterende graanmolen Den Conijnsberg. Op zondagnamiddag, bij een gezond briesje, draaien de wieken. In de voormalige opslagplaats kwam vier jaar terug een café-restaurant. De drempel werd bewust laag gehouden : Den Conijnsberg is door zijn aangename ligging, de mooie terrassen en de gevarieerde spijs- en drankkaart toegankelijk voor jong en oud.

CAFE-RESTAURANT DEN CONIJNSBERG

Konijnenbergstraat 2

2530 Boechout.

03 454 40 91.

Dagelijks open van 9 tot 23 uur.

Keuken van 12 tot 14.30 en van 18 tot 21.30 uur.

www.denconijnsberg.be

TAVERNE-restaurant

Keuken: 5,5

Decor: 7,5

Comfort: 6

Service: 6

Prijs/kwaliteit: 5,5

www: meer culinaire informatie op het.gastronomen.net

Door Pieter Van Doveren / Foto’s Jan Caudron

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content