Hello Pascale,

Ja, de laatste dagen zijn spannend, het is een combinatie van gevoelens ! Ook heel bang van het onbekende. Het hoe zal de baby eruitzien ? Zal ik een moeilijke bevalling hebben ? Hoe zal ik me voelen op het moment van de kennismaking met Lukas ? Hoe zal Jean-Baptiste reageren ? Zullen we goede ouders zijn ? Hoe zal ons leven veranderen ? Ik denk wel dat iedere toekomstige mama zich dat afvraagt. Ik zal in Parijs bevallen, in Clinique de la Muette in het 16de arrondissement. Het is een bekende kraamkliniek, waar mijn gynaecoloog zijn praktijk heeft. Lukas is de naam die we beiden hebben gekozen, maar het duurde lang voor we het eens werden. Ik heb namelijk een voorkeur voor Engelse en Amerikaanse namen, Jean-Baptiste voor Italiaanse namen. Uiteindelijk vonden we een compromis. Luca is een Italiaanse naam, maar we hebben er Lukas van gemaakt. In het Frans spreek je de ‘s’ niet uit, in het Engels wel. Zo zijn we allebei tevreden. Ja, we hadden allebei een sterke kinderwens. Jean-Baptiste en ik zijn ongeveer even oud, we delen dezelfde waarden en principes. We zijn enorm gehecht aan onze familie, kijken op dezelfde manier naar de toekomst. Kortom, we zitten echt op dezelfde golflengte en zijn zoals ze zeggen very in love ! ! ! We leerden elkaar kennen op de set van Livraison à domicile, een kleine twee jaar geleden. Voor hem was het liefde op het eerste gezicht, bij mij heeft het iets langer geduurd. Een ‘acteur’… ik was wantrouwig. Lukas zal in zijn eerste levensjaren wellicht opgroeien in NY, daarna in Parijs. In ieder geval zal hij Nederlands, Frans en Engels spreken.

Mijn zwangerschap is enorm goed verlopen. In het begin had ik alleen wat last van ochtendmisselijkheid. Ik was verslaafd aan Nutella-choco. Een maand lang kon ik elke dag wel een pot uitlepelen. Het was sterker dan mezelf. Gelukkig ben ik nadien overgeschakeld op fruit. Uiteindelijk ben ik maar dertien kilo aangekomen. Alleen de laatste anderhalve maand werd ik verplicht tot bedrust omdat het baby’tje al te laag was ingedaald. Eigenlijk mocht ik ook niet meer vliegen, maar ik deed het toch, omdat ik in Parijs wil bevallen. De laatste maanden in NY was ik veel te actief geweest. Ik heb nog gewerkt en gereisd tot en met 7 maanden.

Als model heb ik geen probleem met mijn dikke buik. Ik vind een zwangere vrouw heel mooi, voel me 100 % vrouw. Ik heb ook de pregnancy glow en ben blij met mijn grotere behamaat (en ik ben de enige niet). Ik wil mijn nieuwe vormen accentueren, niet verdoezelen ! Mijn schoonheidstrucje ? Gedisciplineerd amandelolie smeren. Verder volgde ik yogalessen en heb ik veel gewandeld en gefietst in NY. Ik zou graag nog enkele jaren werken als model, ondanks eventuele babyzorgen. Ik weet dat het optimistisch klinkt, maar waarom niet ? Andere vrouwen doen het ook, dus waarom ik niet ? Ik heb ook al naar de bekende dvd The Happiest Baby on the Block gekeken, met dokterstips om je kindje in te slaap te krijgen. En ja, ik zal een nanny in huis nemen. Maar zo lang mogelijk zal ik het allemaal zelf proberen en 100 % genieten. Ik ga ook borstvoeding geven. Ik zou ook graag een grote familie hebben, maar eerst wil ik even afwachten. Ik laat je het wel weten. Hopelijk een happy ending ! ! ! ! xooxoxoxingrid s.

Tekst Pascale Baelden

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content