Geen tijd of geld om meteen een droomreis te boeken ? Wie niet kan wachten tot de vakantieperiode, vindt soelaas bij een vleugje parfum, geïnspireerd op zijn/haar favoriete bestemming.

:: In de parfumerie

:: Info : 02 642 26 27

:: In de parfumerie

:: In de parufmerie

:: In de parfumerie

:: In de parfumerie

:: Info : Escada in de parfumerie, Maître Gantier et Parfumeur bij Senteurs-d’Ailleurs, Louizalaan 94, 1000 Brussel

CITYTRIPS

Bij Armani kriebelt het om er enkele dagen tussenuit te knijpen op citytrip. Daarom stak hij zijn Emporio-geuren tijdelijk in een plexi minikoffertje met telkens twee geuren (2 x 30 ml : 49,98 euro). Zowel voor hem als voor haar is de Classic verkrijgbaar met Emporio White of Emporio Night.

ITALIË

De geuren van Sicilië, Capri en Toscane inspireerden Acqua di Parma tot Blu Mediterraneo. Deze geurige verzorgingslijn bevat verwenproducten met zachte amandelen uit Sicilië ( Mandorlo di Sicilia EDT 60 ml : 35 euro, douchegel : 22 euro, een smeuïge crème en olie : 38 euro), de verkwikkende sinaasappels van Capri ( Arancia di Capri EDT 60 ml : 35 euro, melkdouche : 22 euro, lichaamscrème 41 euro en een lippenbalsem : 19 euro) en de groene geur van Toscaanse cypressen ( Cipresso di Toscana EDT 35 euro, douchegel : 22 euro, bodylotion en scrub : 37 euro).

PARIJS

Parijs heeft vele merken en producten geïnspireerd, maar YSL’s parfumklassieker Paris is toch een van de bekendste. Paris Roses Enchantées eau de printemps (48 euro) is een beperkte zomereditie rond drie rozen met elk hun eigen geur.

IBIZA

De koningin van het nachtleven in Ibiza, Cathy Guetta, een Spaans feestbeest dat haar strepen in Parijs heeft verdiend, koos voor een bedwelmende cocktail van jasmijn, suiker en roze bessen (EDP 75 ml : 49 euro) en verpakte het zeer toe-passelijk in een discobol !

SJANGHAI

De Chinese magnolia, de bloem van Sjanghai, speelt de hoofdrol in het hart van Fleur de Shanghai Eau d’Orient Opium (50 euro), een zomerversie van YSL’s klassieker Opium. Deze speciale editie is een luchtigere versie die het zwoele karakter beter verzoent met de warmere dagen.

GRIEKENLAND

De spierwitte flacon en de torso van een plaatselijke god tegen de typische staalblauwe hemel voert ons onmiddellijk naar Griekenland. De aromatische geur van Kouros kreeg voor de zomer een ijskoude variant (EDT 100 ml : 40 euro).

BRAZILIË

Maître Gantier et Parfumeur roept 2005 uit tot het jaar van Brazilië en ontwikkelde Bahiana (EDT 100 ml : 96 euro), een eresaluut aan het surfersparadijs Bahia. De frisse geur is geïnspireerd op de bijzondere vegetatie van de plaats en heeft een erg hesperide aanzet, groene en houtnoten in het hart en een warme basis, die zowel vrouwen als mannen zal aanspreken.

Ook Escada zoekt dit jaar Brazilië op, en raakte vooral geïnspireerd door het bruisende karakter van de hoofdstad : Rock’in rio (EDT 50 ml : 49,50 euro) is een fruitige bloemengeur.

Tekst Sofie Albrecht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content