LIMBURG

liefhebbers van de vakantiepark-formules vinden in de nieuwe brochure van Center Parcs ongetwijfeld een bestemming naar hun gading en daarvoor hoef je trouwens niet eens het land uit. Parkfanaten kunnen bij ons terecht in Erperheide (Peer) en De Vossemeren (Lommel). Vooral het jonge volkje zal zo’n verblijf ongetwijfeld op prijs stellen : naast het traditionele tropisch zwembad is er voor hen ook de kinderboerderij, het junglebad en temagolf (Erperheide) of het koraalbad en de klimwand (Vossemeren). Volwassen vakantiegangers kunnen deelnemen aan een hele reeks sportieve en ontspannende aktiviteiten van handboogschieten, squash en tennis tot biljart en snooker. Dat alles heeft natuurlijk z’n prijs. Een cottage voor zes personen, bijvoorbeeld, kost in de kerst- en nieuwjaarsperiode respektievelijk 32.970 en 30.910 fr. (Vossemeren). Wie zich het leven helemaal makkelijk wil maken, kan ook een aantal extra’s boeken, zoals daar zijn : handdoekpakketten (130 fr.) ; lakenpakketten (170 fr.) ; een Body Fit Pass met o.a. deelname aan aerobics, gratis toegang tot de sauna en een gratis gezichtsbruinerbeurt (940 fr. per midweek) ; een halfpension arrangement (5990 fr. per week)… keuze genoeg. De mooi ogende brochure valt ons eigenlijk een beetje tegen : bladzijden vol fotomateriaal (50 pagina’s !), maar de praktische informatie over prijzen en parken is wat dunnetjes en niet echt duidelijk samengestouwd op enkele bladzijden.

– Info : bij de reisagent.

te laat ontvangen om op 6 en 7 oktober ermee op kunststedentocht te gaan, maar natuurlijk ook het hele jaar door best handig is de Kerkschattengids, een boekje waarin de biezonderheden over vier belangrijke religieuze bouwwerken in de stad Sint-Truiden werden samengebracht. De Minderbroederskerk, de Onze-Lieve-Vrouwekerk, de Begijnhofkerk en de Abdij komen uitgebreid aan bod met grondplan, historiek, de nodige foto’s en schetsen. Kerken en kloostergemeenschappen speelden altijd al een belangrijke rol in de geschiedenis van de stad (zo was er al sprake van een abdij in de 7de eeuw) en voor wie belang stelt in religieuze kunst is een bezoek aan het Museum Vlaamse Minderbroeders in de Capucienessenstraat een must. Naast schilderijen worden hier ook beelden en liturgische voorwerpen tentoongesteld. Deze gids, een uitgave van het stadsbestuur, kost 100 fr. en is te verkrijgen bij de toeristische dienst. Vraag meteen ook de uitgebreide Toeristische Gids van de stad aan : je vindt daarin alle mogelijke informatie over musea, wandel-, fiets- en autoroutes, evenementen en verblijfsarrangementen.

– Info : Dienst voor Toerisme, Grote Markt in 3800 Sint-Truiden. tel. (011) 68.62.55. Fax : (011) 69.11.78.

ANTWERPEN

op zoek naar uitvliegmogelijkheden in eigen land vonden we in de Airtourbrochure City & Minitrips een aantal arrangementen waarbij gastronomische genoegens centraal staan. Zo kan je in het Antwerpse Classic Hotel Villa Mozart terecht voor diverse korte trips : een overnachting met ontbijt, twee keer lunch en een zevengangendiner kosten 5860 fr. p.p. Wie kiest voor een kombinatie lekker eten èn kultuur betaalt 3940 fr. en krijgt in ruil hiervoor een diner, een museumpas met toegang tot drie musea naar keuze, overnachting en ontbijt. En voor de grote eters is er het arrangement met twee overnachtingen, tweemaal lunch en twee diners : 6840 fr. p.p., altijd op basis van een tweepersoonskamer. In dezelfde brochure vonden we trouwens ook een speciaal weekendaanbod in het Brusselse Astoria : diner op zaterdagavond (inclusief aperitief, wijn en koffie), op zondagmorgen een klassiek koncert en lunch. Prijs : 3300 fr. p.p. als toeslag op de prijs van de hotelovernachting, die 1740 fr. p.p. kost op basis van een tweepersoonskamer. Helemaal speciaal wordt het op kerstavond : dan worden er kerstliederen gezongen, krijgen de gasten een kerstdiner met aangepaste wijn voorgezet en mogen ze een cadeautje van de kerstboom plukken. Toeslag op de kamerprijs : 4900 fr. p.p. Leuk is dat !

– Info : bij de reisagent.

FRANCINE GELDOF

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content