Speels, een beetje gek en origineel, maar tegelijk ook strak geregisseerd en doorleefd. Deze victoriaanse woning in Londen ademt rock-‘n-roll, net als haar bewoners.

De gelijkvloerse verdieping is een mix van glazen tafels, sofa’s in ribfluweel, foto’s van de Sex Pistols aan de muren, en plastic kandelaars in felle kleuren. Van overal stroomt licht binnen, ondanks de vele kanten gordijnen in allesbehalve traditionele kleuren. Niet echt een plaatje uit een Ikeacatalogus, maar dat was ook de bedoeling niet. In dit grote huis wonen Pearl Lowe, haar man Danny Goffey en hun drie kinderen. Zij heeft hier haar interieurbedrijf, maar daarnaast zingt ze ook : in de band Supergrass, waarvan Danny de drummer is, en ook solo. In 2004 bracht ze de single Aches & Pains uit.

Het pand liet veel te wensen over toen ze er in 2001 introkken. Ze stripten het van boven tot onder en renoveerden de vier verdiepingen. Helemaal beneden werd het souterrain één grote ruimte : de keuken gaat over in de eetkamer, die dan weer doorloopt tot aan de tuin. Ook de volledige gelijkvloerse verdieping daarboven werd helemaal opengetrokken. Er is zelfs geen echte hall, je stapt gewoon de living binnen, waarin ook de trap is geïntegreerd. Daarachter bevindt zich de studio van Danny, waar hij repeteert en muziekopnames maakt. Die plek is, om begrijpelijke redenen, afgezonderd van de rest van het huis. De eerste verdieping heeft nog haar oorspronkelijke indeling. De kinderen hebben hier hun eigen kamer en een badkamer. De slaapkamer van de ouders bevindt zich op de hoogste etage, met aan de ene kant de badkuip en aan de andere een dressing. Ook hier gingen de muren tegen de vlakte.

De jonge hulp in het huishouden is het gewend dat bijvoorbeeld vrienden uit Nieuw-Zeeland nog even langskomen op weg naar Heathrow, terwijl de zoon des huizes videospelletjes zit te spelen en de vijftienjarige dochter in modetijdschriften bladert. De laatste promo voor Danny’s nieuwe album moet nog gescreend worden. En een koerier staat te wachten op een handtekening voor levering van de nieuwste rol behangpapier, die Pearl meteen wil ophangen.

Er gebeurt hier dus altijd wel wat, maar dat is de manier waarop Pearl Lowe leeft. Zij blijft er heel sereen bij en neemt intussen zowat driehonderd beslissingen per minuut. De drukte lijkt haar helemaal niet te deren. “Ik ben voortdurend aan het herinrichten, gewoon omdat ik dat graag doe. Als iedereen er tevreden mee is, heb ik alweer zin om alles om te gooien”, lacht ze. Het is nu eenmaal haar passie én de reden waarom ze een interieurzaak opstartte.

Het begon allemaal toen ze op zoek was naar gordijnen voor de badkamer. Ze vond een stuk oude kant op de rommelmarkt, verfde het en hing het voor het raam. Haar vriendinnen vonden het prachtig en wilden allemaal hetzelfde. Nu verkoopt ze zulke gordijnen per postorder, maar ook in The Cross, een van de grootste winkels in Londen. Er volgden een interieurprogramma op de televisie en verscheidene boeken over het onderwerp.

Ze heeft thuis een kantoor en atelier : “Dit is veel leuker dan met zwetende mannen in een tourbus Europa rond te reizen. Zeker als je kinderen thuis in hun bedje liggen. Ik heb dat meegemaakt en het is goed geweest.” Ze zingt nog wel geregeld, maar dan wat dichter bij huis, zodat ze voldoende tijd bij haar gezin kan doorbrengen.

Door Lykke Foged – Foto’s Niels Harving

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content