De jeugdvrienden en vennoten Frederik Casteleyn en Tom Mestdagh ontpopten zich tot begeesterde horecaondernemers: hun eerste eethuis Tom’s Diner was zo’n succes dat het bijna vanzelfsprekend was dat Fré’s Diner moest volgen.

PIETER VAN DOVEREN FOTO JAN CAUDRON

Frederik Casteleyn en Tom Mestdagh zijn hechte maatjes, die sinds de kleuterschool met elkaar optrekken. In de volkse Brugse wijk Sint-Gillis openden de twee, zo’n drie jaar geleden, in een oud werkmanshuisje de kaarslichtbistro Tom’s Diner (West-Gistelhof 23, 8000 Brugge. 050 33 33 82, info@tomsdiner.be). De nieuwbakken horecaondernemers waren toen beiden net twintig jaar oud. Het losse, romantische sfeertje en ook het eten vielen in de smaak bij jong en oud, zodat Tom en Frederik werden aangemoedigd om in een tweede avontuur te stappen. Aan de buitenrand van de stad stond een opslaghangar op een nieuwe bestemming te wachten. Frederik en Tom waagden hun kans. Binnenhuisarchitecte Claire VanBiervliet gebruikte haar goede smaak om het depot in een loftachtig restaurant te veranderen en de kok van dienst kreeg de opdracht om de lat een stuk hoger te leggen dan in Tom’s Diner. Wij waren op doortocht en waren opgelucht dat wij de stad niet binnen hoefden te rijden. Het loftrestaurant, dat in februari opende, is gelegen aan de Brugse ring, tussen de afslag naar Damme en die naar Knokke. Parkeren kan je, zonder veel omhaal, voor de deur. De twee kompanen pakken het commercieel aan: voor het restaurant stond als rijdend sandwichbord een Smart met naamsvermelding van het restaurant. Binnen wacht een grote hall met steenrood geverfde muren en, in de nok van het dak, een zwevende verdieping om te loungen. Dikke ijzeren luchtafvoerbuizen en grote Italiaanse designhanglampen, naar industrieel model, breken de ruimte. Op de plankenvloer van het restaurant staan muurbanken met witte kussens, comfortabele armstoelen en tafels gedekt met een reep witte stof. Om het loungegevoel te activeren brandt de haard, staat de vleugel open, klinkt er zacht ritmische wereldmuziek en dimt het licht naarmate de avond vordert. Chef-kok is Frederik Rolli: hij was tot voor kort chef-kok van het gereputeerde eethuis Gérard in Nieuwpoort. De door hem opgestelde spijskaart is gevarieerd en hedendaags. Onze keuze ging naar: een frisse, zomerse tartaar van zalm met gemarineerde plakjes sint-jakobsschelpdier, een streepje truffeltapenade en een lijntje mierikswortelroom (12,75 euro), en een salade van scampi’s, rivierkreeftjes, serranoham, asperges en krokant groen, op smaak gebracht met truffelvinaigrette (14,10 euro). Beide voorgerechten vielen helemaal in de smaak. Van de wereldwijnkaart kwam een Zuid-Afrikaanse Shiraz, Dutoitskloof 2000, een warme en intense wijn met aardse nuances die reeds mooi op dronk was en meteen wist te behagen (19,80 euro). Hoofdgerechten waren: zeetong Fré’s Diner of gestoomde rolletjes vis met scampi’s in saffraansaus (21,80 euro), en als tournedos gebakken tonijn, met witte en groene asperges en een dikke wittewijnsaus, geparfumeerd met dragon en citroen (18 euro). Om af te sluiten was er, op ons verzoek, vanille-ijs met aardbeien (7,50 euro). Wij waren tevreden over het intermezzo en zetten onze reis goedgemutst verder.

Fré’s Diner: Koolkerksesteenweg 1, 8000 Brugge. 050 33 44 80. Woensdag gesloten.

info@fresdiner.be

Keuken: 6/10

Sfeer: 7/10

Service: 7/10

Prijs/kwaliteit: 6/10

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content