:: Manoir Ogygia, Veurnestraat 108,

8970 Poperinge, 057 33 88 38,

fax 057 33 88 77, www.ogygia.be.

Carmen stampte te midden van een prachtige, groene tuin het perfecte verwenadres uit de grond. Ogygia is een eiland uit de Griekse mythologie waar de nimf Calypso de langskomende goden verwende, en Carmen vond dat een passende naam voor haar eigen passie. De gastvrouw van het kleine, Poperingse hotel is een bruisende persoonlijkheid die negen jaar geleden met haar man op de markt van het West-Vlaamse stadje het hotel Amphora nieuw leven inblies. Toen de zaken daar op kruissnelheid begonnen te lopen vond ze de tijd gekomen om haar eigen ding te doen.

“Ik was aan een nieuwe uitdaging toe en toen we aan de stadsrand een karaktervolle villa uit 1879 met een tuin van een hectare ontdekten, leek dat de ideale basis. Alleen was ik zo verliefd op het huis dat ik het zonde vond om het interieur te wijzigen, maar tegelijkertijd wilde ik met mijn man en twee kinderen niet weer op een enge zolder wonen.”

Gelukkig bleek er in het park plaats genoeg om een nieuwbouw op te trekken die perfect aansluit bij het oude pand. Een jaar min een dag nadat de graafwerken begonnen, kwamen de eerste gasten eraan. “Ik wist precies wat ik wilde, zocht alleen een architect die niet zijn zin maar de mijne op papier wilde uittekenen.” Het resultaat is een gezellig nest dat Carmen geheel naar eigen smaak aankleedde, van de zelf getekende trapleuning tot de spullen die er schijnbaar achteloos neergezet werden : een Russische matrozenpet, een collectie capsules van champagnekurken, antieke kaarsenhouders… “Ik weet niet waar ik die smaak vandaan haal, maar ik herinner me dat iedereen tijdens mijn studententijd al op mijn kamer wilde zijn.”

Zes kamers zijn voorzien van een ligbad en stoomcabine, de drie overige hebben een bubbelbad. Zelf slapen we op de benedenverdieping in Iris, waar een ligbad in de kamer staat en een stoomcabine om de hoek. Allemaal zijn ze behoorlijk ruim en gezellig en wie het verblijf nog een extra relaxerende toets wil geven, kan op de tweede verdieping de verwenruimte afhuren met solarium en een zitzwembad op het terras. Desgewenst komt de kapper langs of iemand voor lichaamsmassage of gelaatsverzorging, al dan niet vergezeld van een luxeslaatje, compleet met kreeft en ganzenlever.

Carmen straalt. “Ik ben hier fulltime bezig en ik kan ook nog een moeder zijn met twee vleugeltjes waaronder de kinderen warmte vinden.” Nog leuker is dat ook de gasten stralen : ze vinden in Ogygia onverwacht een thuis en ze blijven terugkeren. En of we ze begrijpen.

Manoir Ogygia telt negen kamers die tegen 100, 110 en 120 euro worden verhuurd, inclusief de ontbijten. Een gastronomisch arrangement met twee nachten met ontbijt, een viergangenstreekmenu met streekbieren en een zesgangenmenu met aangepaste wijnen kost in het weekend 220 à 240 euro per persoon, midweeks 190 tot 210 euro.

Tekst Pierre Darge

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content