Pierre Darge
Pierre Darge Freelancejournalist

HUREN IN FRANKRIJK

De brochure van Transmission stelt huurwoningen voor in de Languedoc-Roussillon, Rhône Alpes en de Provence/Côte d’Azur, in prijs variërend van 8980 tot 39.870 frank per week in het laagseizoen en 13.950 tot 119.500 frank in het hoogseizoen voor een vrijstaande, luxueuze villa geschikt voor zes tot negen personen.

Info : Transmission, Bevrijdingstraat 25 in 9930 Zottegem, (09) 372.62.85. Fax : (09) 372.08.80.

ALL AIR

In de zomerbrochure van All Air (hotelverblijven en verhuringen) zochten we vijf voorbeelden van nieuwe aanbiedingen uit. Het Schwäbische Woud, in Duitsland, is nieuw in de brochure, een aanrader is er het eenvoudige maar komfortabele Hotel Wirtshaus am Ebnisee, vlakbij het Märklinmuseum. Men verblijft er in halfpension en betaalt daarvoor 1450 tot 1650 frank per persoon. In het Oostenrijkse Ischgl is het hotel Solaria (vier sterren, overdekt zwembad) het vermelden waard. Families die er een appartementkamer voor vier personen betrekken, betalen er 1330 tot 1720 frank per persoon in halfpension.

Wie van Italië houdt, kan het hotel Relais San Clemente (vier sterren) in Bosco proberen : een omgebouwd klooster in de Tibervallei, omringd door een tuin van 50.000 m2 mét zwembad. Perugia ligt op 11 km en in halfpension betaalt men er 2590 frank per persoon. In Frankrijk kregen de Villa’s Château de Salles (op 20 km van Arcachon) het kwaliteitslabel All Air Select mee. De villa’s liggen verspreid op het 45 ha grote landgoed met kasteel, bieden onderkomen aan vijf personen en kosten tussen 2180 en 5980 frank per nacht en per villa. De bungalows Tres Calas in L’Ametila de Mar (zeven personen) aan de Costa Brava, beschikken elk over een eigen tuintje en een privé-zwembadje van 3 op 5 meter, en kosten 1100 tot 4300 frank per nacht.

Info : zomerbrochure All Air.

OPIO

In 1989 opende de Club Med’ in het Zuidfranse Opio een vakantiedorp dat de architektuur van de streek wilde respekteren en inmiddels over 444 kamers met airconditioning, badkamer, telefoon en televisie beschikt. Van 19 tot 26 maart worden er de Rendez-vous de la forme gehouden, een fitnessweek waarbij vier uur per dag aan step, slide, low impact, aerobics, cardio-training en stretching wordt gedaan en waarvoor 3750 frank extra wordt gevraagd. Er wordt ook een week van de astrologie en de helderziendheid gepland. Wie gewoon vakantie wil houden met mogelijkheid om te golfen en te tennissen, betaalt in Opio 26.264 tot 36.957 frank per week op volpensionbasis, exclusief het vervoer.

VERFIJNDE HOTELS

In de brochure Caractère van Sylvae Tours, die nu voor de tweede keer verschijnt, zijn hotels bijeengebracht die door hun verleden, hun ligging of hun aparte karakter boven de massa uitstijgen. Al laten de prijzen (vanaf 370 frank per persoon en per nacht) dat niet altijd vermoeden. De selektie omvat verfijnde hotels in Italië, Frankrijk en Spanje, en dit jaar voor het eerst ook in Portugal. Daar werden twee routes uitgestippeld langs verschillende Pousada’s, gebouwen die tot het kultureel erfgoed behoren en tot hotel werden omgebouwd. Zo’n Portugees circuit kan vanaf 29.360 frank (vlucht, huurauto, 7 overnachtingen met ontbijt, op basis van twee personen). Een nieuw uitgestippeld circuit in Andalusië kan al vanaf 22.680 frank voor dezelfde akkommodatie, inclusief vluchten en huurauto.

Italië-fans vinden een paar nieuwe selekties in Umbrië, waaronder het zeer rustig gelegen Le Silve (vier sterren), een oud landhuis in de buurt van het middeleeuwe gehucht Armenzano. Een overnachting met ontbijt (min. 3 nachten) kost er 2510 frank per nacht, wie er enkel wenst te logeren (min. 7 nachten) betaalt 2210 frank per nacht. Het hotel Villa Oscano (vier sterren) in Cenerente (Perugia) bestaat uit een kasteel en een aanpalende villa. Een overnachting met ontbijt kan er vanaf 1730 frank (min. 3 nachten) in de villa, en vanaf 2660 frank (min. 7 nachten) in het kasteel.

Info : Caractère-brochure, bij de reisagent.

9990

De Sunsnacks-brochure (712 pagina’s !) pakt uit met honderden vakanties aan 9990 frank (o.a. een week Tunesië of Menorca, in halfpension), met zeer betaalbare exotische vakanties vanaf 29.990 frank en vele kinderkortingen. Wie familiaal op vakantie gaat en met twee ouders en twee kinderen op één kamer verblijft, kan vanaf 24.450 frank per persoon naar de Dominikaanse Republiek (1 week all in/vluchten). En wie even krap zit, kan met de Travel Pass tot 200.000 frank reiskrediet opnemen.

Info : Sunsnacks brochure Vliegvakanties.

PIERRE DARGE

Hotel Villa Oscano : verfijnde keuze bij Caractère.

Sunsnacks troef : een week Tunesië in halfpension, inclusief vluchten voor9990 frank.

Partner Content