Aanbod

Champneys profileert zich als de absolute top inzake fitnesscentra. Het exclusieve Britse instituut opende begin 2000 een filiaal in het Brusselse Hotel Conrad. Leden betalen 12.000 frank instapgeld en jaarlijks 90.000 frank lidgeld. Wat krijgt men daarvoor? Een health– en fitnesscentrum met flexibele openingsuren, sauna, hamam, een zwembad van 16 op 6 meter en keuze uit een 60-tal lichaams- en gelaatsbehandelingen. Die moeten wel apart betaald worden. Een ruim activiteitenprogramma van aerobics, step en aquatraining, tot cycle workout, yoga en reiki is echter wel inbegrepen. Als niet-lid reserveerden we de Champneys Experience, waarbij de faciliteiten worden gecombineerd met minstens twee behandelingen.

Onze bevindingen

Aan de luxueuze receptie wacht ons een verrassing: niemand in het centrum spreekt Nederlands. Ook alle mededelingen zijn in het Frans en/of Engels. Terwijl het toch een drietalige brochure was die ons hier bracht, en de prijs een smetteloos onthaal veronderstelt. Hoe dan ook, in de kraaknette omkleedruimte is wel aan alles gedacht: strijkinstallatie, lockers, kledingdroger, scheerruimte, kaptafels en zelfs conditioner-pompjes in de douchecabines. Handig is ook dat je zoveel Champneys-handdoeken, -badjassen of -slippers kunt nemen als je maar wil. We snellen voorbij de clublounge en dalen af naar het mooie zwembad op de kelderverdieping, dat zich perfect tot trainen leent. Het chloorvrije water is klinisch zuiver. Ook op de unisekssauna, het stoombad of het bubbelbad valt niets aan te merken, al zijn ze vrij doordeweeks. Al bij al maakt de omkadering en vooral de uitrusting van deze ruimte weinig indruk. Bovendien gaat de dress code (badpak of zwembroek blijven aan) snel vervelen, al stellen dat sommigen juist op prijs. Ons stoort het, vooral omdat er nauwelijks andere gasten zijn.

Een verhaal apart is de verrassend aangename fitnessruimte op de tussenverdieping. De hightechtoestellen voor spiertraining en cardiovasculaire oefening bieden ontzaglijk veel mogelijkheden en behoren tot de crème de la crème van de sector. Gediplomeerde personeelsleden staan klaar om uitleg en instructies te geven en bieden vaste leden een conditie-updating. Zelf gaan we over tot de gevraagde behandelingen: een rug- en schoudermassage en een gelaatsmasker. Dankzij de geïsoleerde behandelingskamer en de hyperprofessionele aanpak zijn we snel volledig ontspannen. Na een gevarieerde massage met een hydraterende kokoscrème, wordt het gezicht gereinigd, gescrubd en gevoed met lotions, serums en crèmes. Tussen de verschillende handelingen wordt het gezicht schoongemaakt met warme doeken. Hoogtepunt is een kleimasker dat, terwijl het verhardt, stevig opwarmt. Dat zorgt voor een maximale opname van de voedende bestanddelen. Grappig detail: onze vragen over de gebruikte producten worden nauwelijks beantwoord, maar later, bij het verlaten van de relaxatieruimte, ontvangen we wel een pakketje Maria Galland en Guinot-stalen. De conclusie: vooral de behandelingen en de fitnessruimte lonen de moeite, de overige faciliteiten dienen vooral een (zaken)clientèle dat privacy en hygiëne boven het aanbod stelt.

Prijs

Champneys Experience: 1500 fr., maandag tot vrijdag, 9 tot 17.30 uur, minimum 2 behandelingen naar keuze. Royal Modelling Mask: 600 fr. (75 min.); rug- en schoudermassage: 1200 fr. (30 min.). Andere dagpakketten voor niet-leden beschikbaar.

Champneys, Louizalaan 71B, 1050 Brussel, Tel. 02-542 46 66. Maandag tot vrijdag van 6.30 tot 22 uur, zaterdag en zondag van 8 tot 20 uur. Reserveren noodzakelijk.

Wim Denolf / Foto’s Lies Willaert

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content