Prijsleiders

1 © GF

Belgisch talent sleepte de voorbije twaalf maanden heel wat internationale prijzen in de wacht.

1–World Illustration Award

De naar Londen verhuisde Antwerpenaar Xavier Segers won in oktober een World Illustration Award voor zijn interactieve installatie voor de Welsh National Opera. Wie erdoor wandelde, dook met de hulp van augmented reality in Segers’ interpretatie van Het sluwe vosje, een opera van de Tsjechische componist Leo? Janácek.

2–International Design Award

Een International Design Award in Los Angeles, een Dezeen Award, een prijs op de staalbouwwedstrijd van ledenorganisatie Infosteel én een World Landscape Architecture Award: de Limburgse fietsbeleving Fietsen door de bomen van landschapsarchitect Pieter Daenen en architectenbureau De Gregorio & Partners was dit jaar een veelvraat.

3–Gourmand World Cookbook Award

Culinaire journalisten Marc Declerq en Willem Asaert gingen naar huis met een Gourmand World Cookbook Award voor de Engelse versie van Roger & Ik, een hommage aan Roger Souvereyns. In een andere categorie streek ook onze huisfotograaf Jeanne-Pierre Gabriel een award op voor zijn boek Le Chant du Pain van Paul Magnette.

4–Grand Prix

Na onder meer Christian Wijnants en Alexandra Verschueren won opnieuw een Belg het prestigieuze festival voor mode en fotografie in Hyères: naast de Grand Prix kreeg Tom Van der Borght er ook de publieksprijs.

3
3© GF
4
4© GF
2
2© TOERISME LIMBURG

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content