Lene Kemps
Lene Kemps Lene Kemps is de hoofdredactrice van Knack Weekend.

ONDER REDACTIE VAN LENE KEMPS

?Ik kreeg al aanvragen om het evenement in Parijs of Milaan te organiseren. Maar ik vecht om in Brussel, toch de hoofdstad van Europa, te blijven.? Creezy Courtoy, de drijvende kracht achter de vzw La Quinzaine du Parfum/Parfum-14-daagse, bracht voor het derde opeenvolgende jaar de nodige budgetten bijeen voor de organisatie van de Parfum-14-daagse. Van 4 tot 28 oktober worden in Brussel allerlei culturele activiteiten georganiseerd rond parfum. ?Onze vzw is ontstaan vanuit een vereniging van verzamelaars van parfumflacons?, zegt Creezy Courtoy. ?Wij hopen met dit evenement de culturele waarde van het parfum op de voorgrond te plaatsen. Het is natuurlijk ook een commercieel product, maar zijn muziek en literatuur dat dan niet ?? Op het programma staan tal van tentoonstellingen, geurstages, een olfactisch diner, een veiling van antieke parfumflesjes en miniaturen, een ruilbeurs voor verzamelaars en de uitreiking van de Europese Sterren van het Parfum. ?Voor de veiling en de ruilbeurs verwachten we veel buitenlandse gasten. Verwoede verzamelaars vanuit de hele wereld.? Opvallende tentoonstellingen zijn De geuren des Tijds, een retrospectieve van de 168 jaar oude Guerlain-geschiedenis in de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis en Jasmijn, parfum van Grasse in het Brusselse stadhuis. ?Guerlain is inderdaad een zeer grote naam in de parfumerie en Grasse is de wieg van de parfumindustrie. Het zijn zeer interessante exposities?, aldus Creezy Courtoy. Zoals vorig jaar wordt de uitreiking van de Europese Sterren een prestigieuze soirée in de Muntschouwburg. ?Er zijn 15 sterren te verdienen, verdeeld over de categorieën vrouwen- en mannenparfums en geuren voor kinderen. Met prijzen voor de beste parfums, de mooiste flacons, de knapste reclame,… Op die manier willen we de parfumhuizen aanmoedigen om creatief te zijn en te blijven.? (TM)

Info : tel. (0900) 27.255. Dertig lezers van Weekend Knack (2 x 15 plaatsen, een kaart kost normaal 2500 fr.) kunnen gratis naar de Nacht van de Europese Sterren in de Brusselse Muntschouwburg. U stuurt een gele briefkaart naar Weekend Knack, Louis Schmidtlaan 97, 1040 Brussel, met het antwoord op volgende vraag : geef de naam van het legendarische parfum van Guerlain dat in 1889 uitgebracht werd en vandaag nog altijd te koop is.

Er zijn ook 20 vrijkaarten voor de tentoonstelling ?Jasmijn, parfum van Grasse?. Bezoek daarvoor onze website : http://www.knack.be.

Partner Content