Wim Denolf – Foto’s Lies Willaert

Wat

Beauté & Vie bevindt zich op de eerste verdieping van de Galerie Louise. Een kuur- en verzorgingsinstituut in een van de drukste straten van Brussel. Drijvende kracht achter dit instituut is Nadine Salembier. Halverwege de jaren zestig opende ze haar eerste schoonheidsinstituut en begin jaren zeventig ontwikkelde ze onder eigen naam een reeks exclusieve cosmeticaproducten. In de salons Beauté & Vie (in Komen en Brussel) bundelt ze haar ervaring: een aanbod van behandelingen à la carte en arrangementen, de eigen cosmeticaproducten en een rustgevende omgeving. Wij probeerden het arrangement Evasion uit.

Onze bevindingen

Het is een troosteloze vrijdagmiddag in november: nat, koud en donker. Niet dat de Louizalaan er verlaten bijligt, maar het duurt even voor ik de ingang in de gaten heb: het nummer 32 staat niet meteen geafficheerd. Toch staat de deur van het instituut uitnodigend open en word ik door Nadine Salembier met Franse chaleur ontvangen. Dat ik te vroeg ben, wordt met een glimlach weggewuifd. Ze troont me mee naar een kleine cabine: “Hier kunt u zich uitkleden en uw persoonlijke bezittingen achterlaten. U neemt de sleutel gewoon mee. Wenst u iets te drinken?” Terwijl ik van een glas water nip, bekijk ik de ruimte: een stoel, een wastafel, een kapstok met een badjas, een mandje met twee haarkapjes en twee wegwerpslipjes. De aankleding is sober en functioneel. Alles in een rustig blauwgroen.

Even later word ik naar een andere kamer gebracht voor de eerste behandeling. “Dit hydromassagebad heeft 38 roterende sproeiers die met verschillende kracht water en lucht stuwen naar diverse plaatsen van uw lichaam. Het begint bij de voeten en gaat langzaam naar boven om de bloedcirculatie te verbeteren”, legt mijn begeleidster uit terwijl ze een mengsel van zeealgen en etherische olie van kamille aan het water toevoegt. Ik laat me in het water glijden. Terwijl mijn lichaam steeds lomer wordt, krijg ik van een estheticienne ook nog een gelaatsmassage. De ontspanning is totaal: na een kwartier krijg ik het steeds warmer, ik gloei vanbinnen en vanbuiten. En als ik enkele minuten later in de spiegel kijk, heb ik een hoofd als een biet. Niet erg fraai, vrees ik. Ik voel me uitgeput, alsof de vermoeidheid uit mijn lijf is weggevloeid zonder dat er nieuwe energie in de plaats kwam.

Geen vijf minuten later lig ik op een massagetafel. Met een masker op mijn gezicht en wegdoezelend bij een zacht muziekje, geef ik mij over aan twee masserende handen. Ik val niet echt in slaap, maar heb geen benul van tijd meer. Het gevoel van uitputting verdwijnt stilaan, maar die zalige ontspanning blijft. Mijn huid glanst van het kneden en wrijven, terwijl de massageolie glibberig aanvoelt. Omdat je moeilijk zo in je kleren kan stappen, krijg ik de gelegenheid om me af te spoelen onder verschillende sproeiers. Krampachtig houd ik me vast, en me omdraaien zie ik al helemaal niet zitten. Niets voor mij, besluit ik.

Tot mijn grote verbazing zijn er twee en een half uur verstreken als ik afscheid neem van Nadine Salembier. Nog één vraag brandt op het puntje van mijn tong: “Wat doet u als Nederlandstalige mensen zich hier willen laten verwennen?” “Iedereen van onze staf volgt Nederlandse en Engelse lessen”, verzekert ze mij. “We willen iedereen die hier binnenkomt, als is het maar voor een half uurtje, een gevoel van ontspanning geven. Verwelkomen in de eigen taal hoort daarbij.” Ik mag hopen dat het waar is en ga compleet ontstrest naar huis.

Prijs

Het arrangement Evasion kost 132 euro. Er zijn ook andere arrangementen, zowel voor hem als voor haar, en behandelingen à la carte behoren eveneens tot de mogelijkheden.

Beauté & Vie, Louizalaan 32, 1050 Brussel, 02 512 94 31.

Beauté & Vie, Wervikstraat 18, 7780 Komen, 056 55 96 24.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content