Ligging : buiten het dorp, aan de rijksweg | Sfeer : mix van oud en modern | Reistijd : veertig minuten rijden van Brussel | Prijzen : CORRECT

Op het eerste gezicht ziet het huis aan de drukke weg Wetteren-Dendermonde er een beetje uit als een moderne fermette, mooi maar niet speciaal. Eenmaal binnen ontvouwt zich evenwel een heel ander tafereel. Katty Cooreman runt daar sinds enkele maanden de B&B Cosy Cottage, die echt wel de moeite waard is. De wakkere gastvrouw had gedurende twaalf jaar een eigen reisbureau, maar voelde de opkomst van de lagekostmaatschappijen en vooral van internet toch als een bedreiging voor de toekomst.

“De commissies werden minder, veel klanten gingen via internet boeken en dat leek er alleen maar slechter op te worden. Zes jaar geleden verkocht ik mijn zaak en ging op zoek naar ander werk. Ik draaide nog een jaartje mee bij een touroperator maar ervoer daar dat ik eigenlijk liever op eigen benen stond. Daarom volgde ik gedurende een jaar de opleiding uitbater kleinschalig verblijfstoerisme. Met mijn partner ging ik op zoek naar een huis aan de kust of in het achterland, maar ter plaatse bleken die allemaal te duur. Uiteindelijk vonden we in Oudegem, een deelgemeente van Dendermonde, dit huis en wilden daar twee kamers verhuren.”

Na rijp beraad werd uiteindelijk beslist de zaken grondiger aan te pakken, de achtergevel weg te halen, en op het terras een ontbijt-ruimte uit te bouwen met daarboven een derde kamer. Die kreeg een eigen dak met rietbedekking. We brachten er de nacht door en raakten onder de indruk van het sérieux van de hele onderneming. De Scheldesuite is ruim en biedt uitzicht op een zeer verzorgde tuin tegen de Scheldedijk, waarachter men bij hoog water de schepen voorbij ziet varen. In de badkamer staat een ligbad op poten, en zowel bedden als beddengoed ademen kwaliteit uit. Er zijn nog twee andere kamers : een kleinere en de grote Lavendelkamer met een eigen terras.

De ontbijtruimte oogt als een stoere ve-randa, werd in hout opgetrokken en bezit zeer grote ramen die uitkijken op de tuin, die verder gefatsoeneerd werd. Aan het ontbijt wordt een fruitsla geserveerd, vers fruitsap, zelf gebakken croissants, charcuterie en diverse kaassoorten. En dat alles in een serene sfeer van rust. Kortom, de naam is een voorteken van wat de bezoeker te wachten staat.

TIP!

De Scheldeverentocht tussen Schellebelle en Sint-Amands, waarbij de fietsers

op verschillende plaatsen de

oversteek van de Schelde kunnen maken met een veer. Die route loopt door een overstroomd natuurgebied en

passeert het

kunstenaarsdorp Vlassenbroek.

Info

Cosy Cottage

verhuurt drie kamers tegen 75 en 95 euro, inclusief ontbijten. Singles betalen

respectievelijk

70 en 90 euro.

Cosy Cottage,

Oud Eegene 38,

9200 Dendermonde, 052 42 84 43,

www.cosycottage.be.

Door Pierre Darge I Foto’s PPI

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content