Nabij het rendierpark Gabba, even buiten de Noorse stad Kirkenes, opent vanaf 15 december het uit sneeuw- en ijsblokken gebouwde Snowhotel. Het telt acht suites voor twee personen. De bedden zijn voorzien van rendierhuiden en donzen dekbedden. Interieurversiering bestaat uit diverse ijssculpturen. Kirkenes ligt vlak bij de Russische grens en is de laatste stop van de Hurtigruten. Er zijn tal van bijzondere winteractiviteiten mogelijk, zoals huskytochten en king crab-safari’s. Een overnachting kost omgerekend 215 euro per persoon, inclusief ontbijt, avondmaal, gebruik van sauna en een warm drankje.

Radius Kirkenes AS, Kongensgate 1-2, N-9915 Kirkenes, Postbox 200, Norway, +47 78 97 05 40, info@radius-kirkenes.com, www.kirkenessnowhotel.com.

Australië met de Aborigines

In het noorden van Queensland kunnen Australiëreizigers voortaan actief deelnemen aan het dagelijkse leven van de Aboriginals en op die manier het land verkennen. Langs de vernieuwde Bama Way bieden meerdere gemeenschappen begeleide excursies en rondreizen aan. Bezoekers aan het Cape Yorkschiereiland worden bijvoorbeeld meegetroond naar de heilige plaatsen en naar eeuwenoude rotstekeningen. Ook kunnen zij zich verdiepen in de verscheidenheid van spraak, cultuur en geschiedenis. Door Willie Gordon van de Nugal-Warra Aboriginals worden zij ingeleid in de mythen en legenden van Hope Vale. De Wujal Wujal Aboriginals vertellen je alles over heilzame planten en het Daintreeregenwoud. De Kuku Yalinji Aboriginals leren je jagen, overleven en je oriënteren in de wildernis.

a

Aboriginal Tourism in Australia, PO BOX 130 Alice Springs, Australia, +61 8 89 52 34 08, info@aboriginaltouroperators.com.au, www.aboriginalaustralia.com

SURFTIP

De Belgische onlinereisorganisator Holidayline heeft Euroreizen, de grootste informatieve reiswebsite van Vlaanderen, overgenomen. Meteen kreeg de site ook een nieuwe look om de gebruiksvriendelijkheid nog te verhogen. Holidayline zal Euroreizen nog verder uitbouwen als zowel informatieve als commerciële stek voor citytrips, kortbijbestemmingen, vliegreizen, vakantiewoningen en autovakanties. De grootste troef zijn de meer dan honderd toeristische dossiers en de nieuwsbrief.

www.holidayline.be, www.euroreizen.be

Vakantieparken in Oostenrijk

Landal Green Parks opent begin december twee nieuwe vakantieparken in Oostenrijk. In het mondaine Landal Bad Kleinkirchheim (Ka- rinthië) komen er 82 luxeappartementen en chalets. Het park ligt midden in het bekende skioord, op 1025 m hoogte, in een bosrijke omgeving direct aan de piste. Het gebied, ideaal voor zowel beginners als gevorderden, loopt tot 2055 meter en heeft circa 105 kilometer pistes (waarvan 97 procent is voorzien van sneeuwkanonnen) en 42 kilometer langlaufloipe. Er zijn vier-, zes-, acht- en tienpersoonsappartementen, alsmede vrijstaande tienpersoonschalets. Het park heeft een eigen binnenzwembad met kinderbad en een restaurant. In Landal Hochmontafon (Vorarlberg) gaat het om 93 appartementen verdeeld over twaalf chalets. Het ligt in het skigebied Montafon / Gargellen, pal tegen de grens met Zwitserland, op 1450 meter hoogte, direct aan de piste met uitzicht op de alm. Het gebied loopt tot 2300 meter, en biedt 203 kilometer skipistes en 30 kilometer langlaufloipes. Er zijn vier-, zes- en achtpersoonsappartementen, en eveneens een binnenzwembad met kinderbad en een restaurant.

Landal Green Parks, 070-778080 (0,18 euro p. min.), www.landalskilife.nl

samenstelling Geert Van Lierde

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content