Twee wakkere dertigers bouwden een voormalige stadsboerderij in hartje Maastricht uit tot een stemmig hotel-met-restaurant.

:: Hotel Au Quartier, Kapoenstraat 32, NL-6211 KW Maastricht, Nederland, +31 43 325 80 88, fax +31 43 326 26 18, www.auquartier.nl,

auquartier@home.nl.

Vandaag logeren we in het gezellige Maastricht, in wat eeuwenlang een stadsboerderij was. Van buitenaf ziet het hotel Au Quartier er geenszins als dusdanig uit, het lijkt meer op een breed uitgevallen rijtjeshuis. Het pand loopt een flink eind in de diepte door, waarbij de bezoeker een met wijnranken overdekt binnenplein met uitschuifbaar mobiel dak dwarst en via enkele trappen in het restaurant Petit Bonheur komt, de vroegere koeienstal. In het voormalige, ondergrondse gangenstelsel werden de wijnkelders ondergebracht. Het restaurant werd negen jaar geleden door twee wakkere dertigers overgenomen. Peter-Jan en Jef zijn diehard-horecalui met ruime ervaring en met de Petit Bonheur veroverden ze een eigen zaak. Het hotel zelf kreeg pas twee jaar geleden gestalte op de eerste en de tweede verdieping van het huis. Een krakende wenteltrap leidt naar sobere, frisse kamers met alle comfort. Bedden en dekbedden blijken van uitstekende kwaliteit, al valt er op het nummer 7 aan de voorzijde ’s nachts wel wat straatlawaai te noteren.

We bevinden ons in het Jekerkwartier, dat sinds twaalf jaar zijn reputatie van achterbuurt heeft weten af te schudden en nu best gezellig en veilig is. Een paar huizen verder bevindt zich de uitstekende boekhandel De Tribune, en op loopafstand wemelt het van gezellige antiekhandels en restaurants. De inwoners van Maastricht, dat historisch dichter bij ons land dan bij Nederland aanleunt, omdat het deel uitmaakte van het prinsbisdom Luik, spreken van het Quartier Latin, en die vergelijking is zo gek nog niet.

Omdat het hotel er op maandagavond wat verlaten bij ligt, eten we niet in de Petit Bonheur maar slenteren de binnenstad in om al snel in een absolute aanrader binnen te vallen. Il Giardino della mamma is populair, zeer Italiaans én lekker, terwijl de prijzen absoluut redelijk zijn. Wat kan een verdwaalde reiziger nog meer verlangen ?

’s Morgens wordt het ontbijt opgediend in de bistro aan de voorzijde. Vers geperst sinaasappelsap, een gekookt eitje, charcuterie en kaas, terwijl we ook een nog kakelverse Telegraaf kunnen inkijken : we moeten eens vaker naar Maastricht.

Hotel Au Quartier telt veertien kamers die in de week tegen 110 euro voor twee worden verhuurd, inclusief ontbijten. In het weekend wordt 120 of 130 euro gevraagd en kost een ontbijt 12,50 euro per persoon. Parkeergelegenheid voor 12,50 euro.

Tekst Pierre Darge I Foto’s PPI

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content