wonen

Omdat binnenhuisarchitectuur een van mijn hobby’s is, verslind ik de artikels over wonen in Weekend Knack. Toch vind ik het telkens opnieuw jammer dat het gras ergens anders altijd groener is: in New York, in Frankrijk enz.

Mieke Deluyker, Berchem.

3 dames

Een reactie op ‘De poetsvrouw’ in de column van Johanna Blommaert, een van de 3 dames (Weekend Knack nr. 28 van 12 juli). Poetsvrouwen verrichten inderdaad zeer nuttige en volwaardige arbeid, en hun werk is vermoeiend en ondergewaardeerd. Naarmate de vergrijzing toeneemt, zullen ze nog noodzakelijker worden om de hygiëne in ziekenhuizen, instellingen en privé-woningen te verzekeren. Wat gek toch, dat iedereen die de economie rechtstreeks dient, goed betaald wordt; maar wie een zorgende functie heeft, is onderbetaald. Of werkt gratis, zoals huisvrouwen. En men verwacht dat ze het levenslang met de glimlach doen. Mannen met pensioen klagen omdat ze zijn ‘afgeschreven’, vrouwen zorgen op zijn minst verder voor de huishouding.

Greta Desprets, Alsemberg.

3 dames (2)

Vergelijkt u een werkende vrouw met een gezin, met een werkloze met een gezin die nog tijd heeft om in het zwart te werken maar niet in een PWA-statuut? Men moet zich eens realiseren dat er wel degelijk gemotiveerde schoonma(a)k(st)rs zijn, die ook vakbekwaam zijn, en in loonverband werken bij schoonmaakfirma’s. Voor deze mensen worden wel sociale bijdragen betaald, en ze zijn wel verzekerd. En waarschijnlijk poetsen ze ook nog beter dan uw zwartwerkster.

Wat Johanna Blommaert schrijft, gaat niet op: toejuichen dat de regering aanstalten maakt om zwartwerk in de huishouding hard aan te pakken, en anderzijds de RVA-controleur die zijn job doet, afschilderen als een boeman die niets liever doet dan mensen hun stempelgeld af te nemen.

België, het land van oogkleppen en eigenbelang.

G. Ferket, Stekene.

verzamelaar

Als echt Françoise Hardy-kenner en -verzamelaar wil ik u feliciteren met het goed geschreven artikel van Peter Van Dyck in Knack Weekend nr. 27 van 5 juli. Ook vanwege het fraaie hedendaagse portret van deze diva, en de niet elders gepubliceerde foto’s die zijn gemaakt tijdens de opnames van de videoclip voor het chanson “Puisque vous partez en voyage”, krijgt het artikel een ereplaats in mijn verzameling.

Peter Troikens (e-mail).

bologna

In Weekend Knack nr. 16 van 19 april stond een artikel over Bologna, geschreven door Mark Gielen. Bij een bezoek aan die stad heb ik er veel aan gehad: nuttige, interessante en correcte commentaren en informatie. Wat mij is opgevallen, is dat Bologna in tegenstelling tot Venetië, Florence en Ravenna geen stad is met veel buitenlandse toeristen. De aanduidingen in musea en kerken zijn vaak uitsluitend in het Italiaans.

Augustus is wel een slechte maand om Bologna te bezoeken: de meeste restaurants zijn dicht, alsook de meeste musea en winkels.

J.De Berasaques, Schelderode.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content